Германска фирма представи футуристичен защитен костюм, който може да издържи

...
Германска фирма представи футуристичен защитен костюм, който може да издържи
Коментари Харесай

Представиха футуристична броня, предназначена за спецчастите СНИМКИ

Германска компания показа футуристичен предпазен костюм, който може да издържи на патрони, само че в това време е лек и не лимитира придвижванията. Mehler Protection споделят, че са създали ExoM Up-Armoured Exoskeleton дружно с GIGN, елитната полицейска тактическа единица на Националната жандармерия на Франция. Това са екипи, които вземат участие в битката с тероризма, избавяне на заложници и удари против проведената престъпност.

Костюмът е планиран да усъвършенства жизнеспособността посредством обезпечаване на балистична отбрана от високо равнище и да задоволи потребностите на правоприлагащите органи, военни и други, заети в областта на сигурността.

Снабден с еластичен гръбначен дирек, плъзгащ се колан за кръста и " стави " на тазобедрената става, коляното и глезена, комплектът предлага отличен обсег на придвижванията, като понижава доста тежестта на оборудването.

Освен това преразпределя до 70 % от тежестта на тактическата екипировка от раменете към земята. Целта е да се облекчи физическото напрежение и да се смекчат пострадванията, позволявайки на военните  да се съсредоточат върху задачата си.

Даниел декор Шамиер, колективен шеф продажби в Mehler Systems, споделя: „ Впрегнахме нашия опит, с цел да създадем артикул, който освен преразпределя натоварването дейно, само че също по този начин усъвършенства жизнеспособността с първокласна балистична отбрана, предлагаща покритие на цялото тяло до VPAM 8. "

Скалата VPAM за стандарти за успеваемост на бронежилетките значи, че ExoM би трябвало да защищава от три бронебойни изстрела, отправени от разстояние към 10 метра, написа Metro.

Костюмът работи без потребност от външни източници на сила. Като тази функционалност го прави съвършен за продължителни задачи или отдалечени места, елиминирайки нуждата от тежки акумулатори и съоръжение за зареждане.

Снимки: Mehler

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР