Германска фирма, наета от ливанските власти за разчистване на опасни

...
Германска фирма, наета от ливанските власти за разчистване на опасни
Коментари Харесай

Германска фирма завършва разчистването на опасни материали след експлозията в пристанището на Бейрут

Германска компания, наета от ливанските управляващи за почистване на рискови материали, някои от които складирани от повече от десетилетие на пристанището на Бейрут, завърши с осъществяване на задачата си, се показва през днешния ден в изказване на канцеларията на ливанския президент Мишел Аун, представено от Ройтерс.

Договорът с компанията "Комби Лифт ", подписан през ноември, предвиждаше разчистването на химикали от 52 контейнера, повече от три месеца след опустошителния гърмеж през август в пристанището на Бейрут, при който починаха 200 души, хиляди бяха ранени, а цели квартали бяха разрушени.

Според публични чиновници детонацията е породена от химикали, които са се запалили, откакто в продължение на години са били съхранявани на пристанището при несъответствуващи условия.

"Комби Лифт " подписа контракт за унищожаване на запалими и мощно реактивни химикали от контейнери на пристанището, някои от които са съхранявани от 2009 година

В днешно изказване на канцеларията на ливанския президент се показва, че немският дипломат го е уведомил, че процесът към този момент е завършил и материалите са подготвени да бъдат извозени отвън Ливан.

Експлозията през август, един от най-мощните неядрени гърмежи в историята, в допълнение утежни напъните на страната за справяне със задълбочаващата се финансова рецесия.

Шест месеца по-късно ливанците, изгубили близки, дома и бизнеса си при детонацията към момента чакат резултатите от следствието за аргументите ѝ, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР