Германия заяви, че е събрала доказателства за военни престъпления в

...
Германия заяви, че е събрала доказателства за военни престъпления в
Коментари Харесай

Германия е събрала доказателства за руски военни престъпления в Украйна

Германия съобщи, че е събрала доказателства за военни закононарушения в Украйна. Това заяви пред немския вестник " Велт ам Зонтаг " основният прокурор на Федералния висш съд Петер Франк.

Главният прокурор на немския висш съд Петер Франк прикани за оганизиране на правосъден развой на интернационално ниво против причинителите на военни закононарушения в Украйна, съобщи БНР. 

" В момента се фокусираме върху всеобщите убийства в Буча или върху нападенията против украинската гражданска инфраструктура ", споделя Франк. Според него до момента обвиняването е разполагало с доказателства в " трицифрен диапазон ". Франк обаче не навлиза в детайлности. 

Германия стартира да събира доказателства през март 2022 година, с цел да повдигне обвиняване за възможни военни закононарушения, в това число посредством интервюиране на украински бежанци и разбор на обществено налична информация, сподели Франк, като добави, че немските прокурори към момента не проверяват съответни лица. Но прокуратурата към този момент се приготвя за вероятно следващо правосъдно дело - било то в Германия, било то с задгранични сътрудници пред интернационален съд, показва още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР