Германия все още търгува с руски втечнен природен газ а

...
Германия все още търгува с руски втечнен природен газ а
Коментари Харесай

Германия все още търгува с руски LNG. Евентуалното спиране може да струва минимум €10 милиарда

Германия към момента търгува с съветски полутечен природен газ а повода е, че анулирането на контракта на национализирана компанията може да коства милиарди евро. Това основава алтернатива за Берлин и в това време облагодетелства Москва.

SEFE GmbH, която беше под шапката на Gazprom PJSC, доставя съветски LNG според изискванията на контракт, който е в действие още от преди Германия да поеме компанията предходната година. Товарите, които не са обект на интернационалните наказания, са предопределени за Индия. Нарушаването на контракта обаче може да коства на немските данъкоплатци минимум 10 милиарда евро. Това е толкоз висока цена, че прави сходно деяние малко евентуално, съгласно анализатори.

Търговията се трансформира в проблем за Германия, която категорично съобщи, че няма да търгува с газ от Русия, поради войната. Не липсват рецензии, поради опасенията, че ръководена от държавното управление компания към момента има връзки с Москва, написа Bloomberg.
 Катар подписа 27-годишна договорка за доставка на LNG за Франция
Катар подписа 27-годишна договорка за доставка на LNG за Франция

Total Energies е миноритарен сътрудник в огромни планове за разширение на добива на LNG на Катар

Миналата година Германия национализира компания SEFE, с цел да ограничи страничните резултати от енергийната рецесия, обхванала района, откакто Русия ограничи доставките на газ по тръбопроводи.Това към този момент коства на данъкоплатците сред 6,3 и 7,7 милиарда евро.

SEFE е сключил 20-годишен контракт за доставка на полутечен природен газ от оборудването на Ямал в Сибир, който е в действие от 2018 година При настоящи пазарни цени тази договорка коства към 2 милиарда евро годишно, съгласно калкулации на Bloomberg.

Договорът съдържа клаузи с доста строги наказания и последици, при положение, че SEFE не извърши своите отговорности. Ако търговецът не внесе горивото от Ямал, Русия отново може да продаде товарите на различен, съгласно осведомени. Това значи, че Москва може да завоюва пари два пъти - от продажбата и от всевъзможни неустойки, в случай че се откри, че SEFE нарушава контракта.

По-рано този месец SEFE достави товари LNG от Ямал в белгийското пристанище Zeebrugge, като и двата би трябвало да бъдат доставени в Индия през ноември. Компанията не възнамерява да внася съветски LNG в Германия или друга страна от Европейския съюз.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР