Германия внася големи количества газ от Русия и други страни

...
Германия внася големи количества газ от Русия и други страни
Коментари Харесай

Германия ще увеличава вноса на газ в страната

Германия внася огромни количества газ от Русия и други страни ще бъде принудена да усили доставките и да разшири броя на доставчиците. Това е декларирал на конференция в Берлин министъра на стопанската система и енергетиката на Германия Петер Алтмайер.

„ Всички знаят, че ние внасяме газ. Големи размери газ постъпват от Русия, само че също по този начин от Норвегия, Нидерландия и Англия “, е споделил Алтмайер, добавяйки, че последните две страни считат доста да понижат добива на природен газ.

В тази връзка „ Германия би трябвало да усили размерите за доставка от някъде другаде “, е споделил той, като е добавил, че се разискват включително и доставки от Близкия Изток и Съединени американски щати.

„ Нямаме терминали за LNG, само че скоро това ще се промени “, е споделил министъра. Той е декларирал също, че страната има желание в бъдеще да внася енергийни запаси в забележителен размер, включително и водород.

„ Активно разширяваме ресурсите си в Германия за произвеждане на „ зелен “ водород. Но и в бъдеще нашите потребности от енергийни запаси ще бъдат обезщетени от импорт. Ще внасяме водород и в Германия “, е споделил Алтмайер. По думите му, Берлин е наясно, че „ пътя към зеления водород се нуждае от преход, тъй че с интерес следим напъните за произвеждане на зелен водород по екологичен метод “
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР