Германия трябва спешно да ускори притока на квалифицирани работници от

...
Германия трябва спешно да ускори притока на квалифицирани работници от
Коментари Харесай

Германия се нуждае от повече мигранти: Шолц

Германия би трябвало незабавно да форсира притока на квалифицирани служащи от страни отвън Европейски Съюз, съобщи канцлерът Олаф Шолц пред сътрудниците си депутати. Най-голямата стопанска система в Европейски Съюз не може да оцелее без непрекъснат приток на задгранична работна ръка, настоя той, до момента в който представяше комплицирана общонационална стратегия за " рационализация ", наречена " Пактът за Германия ".

Всеки, който " твърди, че можем да се оправим изцяло без служащи от чужбина ", в никакъв случай не е разговарял със притежател на приблизително огромна компания или с шеф на болница, съобщи Шолц по време на речта си и добави, че към 13 милиона служащи в Германия ще се пенсионират " доникъде на идващото десетилетие ".

След това канцлерът прикани федералните и районните управляващи да понижат бюрократичните спънки пред бъдещите новопристигнали служащи. " Всички ", прикани той, би трябвало да се придържат към неотдавна признатия закон за имиграцията на квалифицирана работна ръка, " тъй че... медицинските сестри от Грузия и ИТ експертите от Индия да не се постанова да чакат с месеци за виза или позволение за работа ".

Шолц също по този начин съобщи пред депутатите, че неговото държавно управление е постигнало " значим прогрес " в битката с противозаконната имиграция.

" Пактът за Германия " на канцлера е умислен като огромен план за рационализация, разказан от Шолц като " общонационално изпитание " за възобновяване на стопанската система. Обширният пакет включва ограничения, вариращи от широкомащабна цифровизация на разнообразни публично-административни процедури и понижаване на бюрократичната тежест върху стопанската система до обезпечаване на " чиста, безвредна и налична " сила и разширение на жилищното строителство.

Коментирайки предложенията на Шолц, водачът на немската съпротива настоя, че би трябвало да се подхващат ограничения, които да създадат приходите от работа по-привлекателни от обществените заплащания и да основат тласъци за по-възрастните чиновници да запазят работата си за по-дълъг интервал от време.

Ние, опозицията, несъмнено, сме подготвени да участваме в рационални оферти ", съобщи Фридрих Мерц, водач на Християндемократическия съюз (ХДС) - част от консервативния блок в Народното събрание, който образува най-голямата опозиционна мощ. Той към момента поддържа тезата, че " незаконната имиграция " би трябвало да се преглежда като най-големия проблем в дневния ред, като прибавя, че той би трябвало да бъде прегледан преди всичко.

Мерц също по този начин упрекна държавното управление на Шолц в " патерналистичен, патерналистичен " мироглед за ролята на страната в стопанската система, като добави, че Германия към този момент се е " задушила в администрация ".

По данни на държавната статистическа организация на Германия чистата имиграция в страната през 2022 година е възлизала на съвсем 1,5 млн. души. По нейни данни през предходната година в Германия са пристигнали общо 2,7 млн. души, в това число 1,1 млн. единствено от Украйна. Страната е хазаин на общо 13,4 млн. чужденци, а съвсем 24 млн. души от 83,2-милионното ѝ население са с имигрантски генезис, показва организацията.

Проведено през май социологическо изследване сподели, че болшинството от германците желаят по-строги имиграционни политики и процедури за даване на леговище. Около половината от немските жители също по този начин желаят страната им да приема по-малко бежанци, в сравнение с приема в този момент. Проучването сочи, че 54% от германците считат, че минусите на имиграцията надвишават изгодите от нея, а единствено 33% считат, че е правилно противоположното.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР