Германия ще трябва да плаща между 11 и 12 милиарда

...
Германия ще трябва да плаща между 11 и 12 милиарда
Коментари Харесай

Германия ще трябва да плаща между 11 и 12 млрд. евро повече на година в бюджета на ЕС заради Брекзит

Германия ще би трябвало да заплаща сред 11 и 12 милиарда евро годишно повече в европейския бюджет, с цел да компенсира излизането на Англия от Европейски Съюз и да финансира новите задания пред общността. Това заяви еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер преди представянето на проектобюджета за идващия седемгодишен интервал през днешния ден, съобщи БНР.

Поне 4 милиарда повече би трябвало да заплаща Германия, с цел да се компенсира неналичието на английската вноска. Другите страни-членки също ще би трябвало да усилят своите. Германия ще даде и към 8 милиарда евро годишно повече, с цел да се финансира новата гранична отбрана на Европейски Съюз и да се покрие инфлацията. Освен за гранична отбрана, съгласно Йотингер би трябвало да се усилят средствата и за военна защита, научни проучвания и младежките стратегии Еразъм. Всички останали пера ще бъдат съществено съкратени, като да вземем за пример помощта за селското стопанство и структурно слабите райони.

Преговорите по новия бюджет се чака да продължат месеци. Германия към този момент разгласи подготвеност да даде повече, само че единствено при изискване, че вноските отиват за планове, значими за общото бъдеще.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР