Германия ще преустанови мисията си за обучение на кюрдските бойци

...
Германия ще преустанови мисията си за обучение на кюрдските бойци
Коментари Харесай

Германия прекратява обучението на кюрдските бойци пешмерга

Германия ще прекрати задачата си за образование на кюрдските бойци пешмерга в Северен Ирак поради спора сред кюрдите и иракското държавно управление . Това заяви немският боен министър, представен от " Ройтерс ".

Германия е значим сътрудник за иракските кюрди. Тя им даде 32 хиляди автомата и картечници, както и други оръжия на обща стойност към 90 млн. евро от септември 2014 година насам. Около 130 немски бойци са ситуирани в Ербил, столицата на Иракски Кюрдистан, където те образоват кюрдските бойци.

 Иракските сили поеха надзор над всички петролни залежи в Киркук
Иракските сили поеха надзор над всички петролни залежи в Киркук

Силите поеха надзор над находищата " Бай Хасан " и " Авана "

Кюрдската пешмерга е в челните редици в акцията против терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямкска страна " ) и доста ускориха въздействието си, с цел да слагат под собствен надзор района на Киркук, който е богат на нефт.

Ала в отговор на референдума за самостоятелност, който организираха иракските кюрди, който няма юридическа стойност и последствия, иракските държавни сили, подкрепяни от подготвени от Иран паравоенни групировки, превзеха следения от кюрдите Киркук, променяйки салдото на властта в страната.

Германското държавно управление, което се съгласи през днешния ден за тримесечно удължение на седем други задгранични съглашения на въоръжените си сили, прекратява образованието на кюрдските бойци, защото то се стремяло " постоянно да подсигурява единството на Ирак ".

" Ние се разбрахме в петък предходната седмица с външното министерство да преустановим образованието, с цел да не бъде изпратен неправилен сигнал ", посочи военният министър Урсула фон дер Лайен пред публицисти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР