Германия ще отпусне още 400 млн. евро за оръжия и

...
Германия ще отпусне още 400 млн. евро за оръжия и
Коментари Харесай

Германия отпуска още 400 млн. евро помощ за Украйна

Германия ще отпусне още 400 млн. евро за оръжия и помощ на Украйна в битката ѝ против съветските нашественици, осведоми немският министър на защитата Борис Писториус, преди основните договаряния сред съдружниците на Киев, съобщи Агенция Франс Прес.

" Доставяме спомагателни муниции ", съобщи Писториус пред водещия немски таблоид " Билд ", ден преди диалозите във военновъздушната база " Рамщайн " в Германия.

" Боеприпасите са това, от което Украйна се нуждае най-вече в отбранителната си битка против бруталната експанзия на Москва “, сподели министърът.

" Освен това ще помогнем с бронирани машини и системи за разминиране ", осведоми той, като добави, че с наближаването на зимата доставките ще включват облекла и генератори за ток.

Пакетът ще бъде на стойност 400 млн. евро.

Писториус добави, че ще би трябвало да пропусне договарянията в Рамщайн, защото се е заразил с ковид.

Пакетът не включва крилати ракети с огромен обхват " Таурус " - оръжие, за което Киев моли, само че което Берлин отхвърля да даде.

„ Решението не беше елементарно ", сподели министърът. " Трябва да се изяснят голям брой политически, правни, военни и механически аспекти. "

Разговорите на 19 септември ще бъдат последните, които съдружниците на Украйна ще проведат в Рамщайн за съгласуване на поддръжката, и ще съберат представители на повече от 50 страни, в това число Съединени американски щати.

Те се организират в миг, когато Киев продължава със своята контраатака, която до момента е постигнала лимитирани триумфи, само че дава поръчка за обещаващи бъдещи резултати.

След съветското навлизане в Украйна Германия изостави обичайно пацифистката си позиция, с цел да даде оръжия на нападната страна, и се трансформира във втория по величина снабдител на оръжия за Киев.

Берлин постоянно афишира нови пакети с оръжия и други доставки за Украйна, а по-рано тази година се отхвърли от съпротивата против това Киев да получи тежки танкове " Леопард ", създадени в Германия.

През юли канцлерът Олаф Шолц съобщи, че до 2027 година Германия ще даде на Украйна военна помощ в размер на към 17 милиарда евро. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР