Германия ще отпусне 15 млрд. евро спасителни средства на Uniper,

...
Германия ще отпусне 15 млрд. евро спасителни средства на Uniper,
Коментари Харесай

Германия спасява Uniper с 15 млрд. евро и придобива 30% от компанията

Германия ще отпусне 15 милиарда евро избавителни средства на Uniper, откакто енергийната компания се трансформира в първата огромна жертва на свиването на доставките на природен газ от Русия.

Съгласно избавителния пакет, немската страна ще се снабди с 30% дял в Uniper.

Енергийната компания беше първата в Германия, която сигнализира за скачащите енергийни разноски и подаде заявление за избавителни средства и държавна поддръжка по-рано този месец.

Като най-големия вносител на природен газ в Германия, компанията беше наранена тежко от мощно понижените количества природен газ от Русия, което, от своя страна, повиши доста цените на суровината.

В свое изказване финландският мажоритарен притежател на компанията Fortum съобщи, че Uniper и немското държавно управление са се споразумели за “обширен пакет за стабилизиране”, който да й обезпечи финансова помощ, осведоми CNBC.

“Търговията с газ на Uniper е от значително значение за енергийните доставки на Германия и играе значима роля в европейския енергиен бранш,” се споделя в изказването.

“Поради това е от изключителна значимост да се стабилизира Uniper, като незабвно се обърне внимание на загубите на компанията и забележителните й ликвидни потребности, до момента в който в това време се предизвикват ограничения за понижаване на риска, обвързван с нейния газов модел и се обезпечи кредитен рейтинг в поддръжка на по-дългосрочна жизненост.”
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР