Германия рискува срещу нея да бъдат образувани дела за нанесени

...
Германия рискува срещу нея да бъдат образувани дела за нанесени
Коментари Харесай

Защо Германия не може да се откаже от „Северен поток-2“

Германия рискува против нея да бъдат формирани каузи за нанесени вреди, при положение се бъде по отношение на строителството на „ Северен поток-2 “. „ Не може с лека ръка да се откажем от въглищата, нуклеарната сила и газта “, сподели в изявление за изданието Die Welt am Sonntag министърът по въпросите за запазване на околната среда Свен Шулце. Според нея Федерална Република Германия ще се нуждае от газ, както през това, по този начин и през идващото десетилетие.

„ Освен това, в случай че спрем плана, рискуваме да се сблъскаме с искове за отплата за нанесени вреди в интернационалните арбитражни съдилища “, добавя Шулце.

„ Северен поток-2 “ допуска построяването на две тръби с обща мощ 55 милиарда куб.м газ на година от крайбрежието на Русия през балтийско море, до Германия. Против плана са Съединени американски щати, посредством популяризирането на своя полутечен газ в страните членки на Европейски Съюз, а също по този начин Украйна и редица европейски страни. През декември 2019 година Съединени американски щати вкараха наказания против Русия поради строителството на газопровода, вследствие на което швейцарската Allseas беше принудена да прекрати полагането на тръбите.

Руската федерация неведнъж е заявявала, че плана е търговски преференциален за Европа. Във Федерална Република Германия са „ за “ дострояването на газопровода и отхвърлят екстериториалните наказания на Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР