Германия призовава Европейския съюз да наложи санкции на ядрената индустрия

...
Германия призовава Европейския съюз да наложи санкции на ядрената индустрия
Коментари Харесай

Германия призова ЕС да наложи санкции на ядрената индустрия на Русия

Германия приканва Европейския съюз да наложи наказания на нуклеарната промишленост на Русия поради продължаващата война в Украйна, осведоми ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите на немския министъра на стопанската система Роберт Хабек е явно, че Русия съзнателно употребява зависимостите в енергийния бранш като средство за оказване на напън.

" Затова в този момент немското държавно управление се изрече пред Европейската комисия в интерес на включването на гражданския нуклеарен бранш. Това би трябвало да бъде част от идващия пакет от наказания ", означи той.

 Германски министър желае по-строг отговор на заобикалянето на наказания против Русия Германски министър желае по-строг отговор на заобикалянето на наказания против Русия

Наред с други области на активност, Русия доставя уран за нуклеарни горивни пръти и съхранява радиоактивни боклуци на своя територия.

Хабек настоя, че Европейски Съюз би трябвало да стане по-независим от Русия. " Вече сме минали дълъг път в доста области, в това число в региона на енергетиката. Ядреният бранш към момента е отворен ", разяснява немският стопански министър.

Според него е безпричинно, че този бранш към момента се третира преференциално. " Ядрените технологии са извънредно сензитивна област и Русия към този момент не може да бъде считана за благонадежден сътрудник тук ", посочи той.

Добави, че ще са нужни преходни интервали. " Но е значимо да стартираме и да не се отхвърляме от решителни дейности и в тази област ", акцентира министърът.

За пръв път той прикани за наказания против страните, които получават уран от Русия макар войната, след посещаване в Киев при започване на април.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР