Германия постигна целта си да запълни свите хранилища за природен

...
Германия постигна целта си да запълни свите хранилища за природен
Коментари Харесай

Германия постигна целта за запълване на хранилищата с газ до 75% предсрочно

Германия реализира задачата си да запълни свите складове за природен газ на 75% в средата на август - две седмици преди проектите, демонстрират данни на Gas Infrastructure Europe.

Към 14 август местата за предпазване на газ в Германия са били цялостни малко над 76%, демонстрират данни, представени от Oilprice. Капацитетът за предпазване в най-голямата стопанска система в Европа е към 23,3 милиарда кубически метра, повече от една пета от немското ползване от 100 милиарда кубически метра през 2021 година

Запълването на 75% трябваше да бъде реализирано до 1 септември, само че Германия към този момент изпреварва графика. Следващите цели за запълване на газовите складове са постигане на 85% до началото на октомври и 95% газ в хранилищата до началото на ноември.

Въпреки постигането на първата цел от 75% по-рано от плануваното, Германия продължава да бъде във втория стадий от тристепенния спешен проект. Ситуацията може да се утежни, в случай че потоците на съветски газ по газопровода " Северен поток " спаднат още повече от към този момент доста понижените размери.

Миналия месец Русия понижи доставките на газ през " Северен поток " до едвам 20% от потенциала на газопровода. По-нататъшното понижаване на доставките стартира единствено дни откакто Газпром рестартира тръбопровода с 40% потенциал след постоянна 10-дневна поддръжка. Преди това съветските доставки бяха понижени до 40% от потенциала на " Северен поток ", откакто Газпром съобщи, че турбина, изпратена в Канада за ремонт, е била арестувана от западните наказания против Русия поради нахлуването й в Украйна. Канада изпрати турбината в Германия, само че тя към момента не е стигнала до Русия.

Според анализаторите на Standard Chartered, макар ниските равнища на съветските доставки през " Северен поток ", запасите в Европейски Съюз " нарастват към момента относително бързо ".

И въпреки всичко, макар натрупването на ресурси, бизнеси в Германия и останалата част от Европа предизвестяват, че може да се наложи да понижат производството на фона на газовата рецесия, което може да докара до срив на веригите за доставка и произвеждане.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР