Германия подкрепя пълноправното членство на Украйна в Европейския съюз в

...
Германия подкрепя пълноправното членство на Украйна в Европейския съюз в
Коментари Харесай

Германия: Инвестирайте в Украйна като в бъдеща страна от ЕС

Германия поддържа пълноправното участие на Украйна в Европейския съюз в бъдеще и страната би трябвало да бъде възобновена, като се вземе поради тази вероятност. Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц в речта си на откриването на 5-ия Германо-украински бизнес конгрес в Берлин, оповестява " Укринформ ".

Той напомни, че на 23 юни водачите на страните членки на Европейски Съюз са дали на Украйна статут на претендент за участие в блока.

" По този метод ние също носим отговорност за това, което всички схванаха доста от дълго време след Майдана - Украйна е част от европейското семейство. Говоря доста съществено и разбирам всички последици от това - ние желаеме Украйна да стане част от Европейският съюз ", акцентира Шолц.

Той добави, че това решение е сигнал към частните вложители: който през днешния ден влага във възобновяване на Украйна, ще влага в страна, която ще бъде част от Европейски Съюз и от общия европейски пазар.

Според немския канцлер това се отразява и на самия развой на възобновяване на Украйна, който би трябвало да се извърши, имайки поради, че Украйна един ден ще стане пълновръстен член на Европейски Съюз.
 Екологичен потенциал даде зелена светлина на Украйна и Молдова за статут на кандидат-членки за Европейски Съюз
Екологичен потенциал даде зелена светлина на Украйна и Молдова за статут на кандидат-членки за Европейски Съюз

Европарламентът одобри резолюция с 529 гласа " за ", 45 гласа " срещу " и 14 гласа " въздържал се "

" Това значи, че както в логистиката, по този начин и в превоза би трябвало да се работи по този начин, че незабавно да се " върже " Украйна към вътрешния европейски пазар. Т.е. би трябвало да се отворят пътища за експорт на украинските артикули за украинските компании. В същото време не би трябвало да забравяме околната среда и екологичното земеделие ", означи Шолц.

Той добави, че е належащо освен да се възвърне разрушеният енергиен бранш на Украйна, който в този момент е приоритет, само че и да се увеличи успеваемостта, да се развие износът на електрическа енергия от страната към Европейски Съюз и да се укрепи украинската енергийна система.

" В Украйна има слънце и вятър - това са доста положителни предпоставки тя да бъде не просто директна страна, а експортьор на възобновима сила. Вече е подписано първото съглашение сред украински и немски предприятия и знаем, че има огромен капацитет ", безапелационен бе Шолц.
 Украйна е изпълнила съвсем 70% от отговорностите за участие в Европейски Съюз
Украйна е изпълнила съвсем 70% от отговорностите за участие в Европейски Съюз

Киев желае изясненост по процедурите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР