Германия планира да разшири военната си подкрепа в Ирак, обхващайки

...
Германия планира да разшири военната си подкрепа в Ирак, обхващайки
Коментари Харесай

Германия разширява военната си подкрепа в целия Ирак

Германия възнамерява да разшири военната си поддръжка в Ирак, обхващайки цялата страна, съобщи немският министър на защитата Урсула фон дер Лайен, представена от ДПА.

В бъдеще, както и подкрепяйки кюрдите на север, немската войска ще усили поддръжката си за централното иракско държавно управление в битката с групировката "Ислямска страна ", сподели Фон дер Лайен.

Тя посети немски военни покрай Ербил - столицата на Иракски Кюрдистан. Край града са ситуирани към 120 немски военни, чиято задача е да образоват кюрдски бойци.

Фон дер Лайен похвали задачата като триумф. Сегашният мандат на немските войски за битката с "Ислямска страна " изтича след няколко седмици.

"Това ще бъде друг мандат, мандат, при който също по този начин има нов баланс сред Багдад и Ербил, равносилен и от двете страни ", сподели министърката.

Отношенията сред централното иракско държавно управление в Багдад и кюрдското управление в Ербил са изключително обтегнати, откогато управляващите в Иракски Кюрдистан проведоха референдум за самостоятелност през септември.

Фон дер Лайен загатна за посредническата роля на немската войска в разногласието - тя сподели, че и двете страни се надяват, че "надеждността на Германия, която тя постоянно е показвала и която има доста огромна стойност тук, ще докара до създаване на мост сред Багдад и Ербил ".

Тя съобщи, че Германия желае да способства за построяването на лоялни, функциониращи въоръжени сили в Ирак, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР