Германия отхвърли новия опит на Гърция да предяви претенции за

...
Германия отхвърли новия опит на Гърция да предяви претенции за
Коментари Харесай

Германия отхвърли претенциите на Гърция за репарации

Германия отхвърли новия опит на Гърция да предяви искания за репарации за закононарушенията, осъществени по време на Първата и Втората международна война, предава Агенция Франс Прес.

"Мога да повторя... че повече от 70 години след края на войната и повече от 25 години след Договора за обединяването на Германия въпросът за репарациите е организиран по легален и политически метод ", съобщи представител на Министерството на външните работи в Берлин.

Вчера Атина е изпратила на Германия дипломатическа вербална нота с искане Берлин да разиска с Атина въпроса за репарации за Втората международна война, съобщи ДПА, като се базира на известие на гръцкото външно министрество.

Преди три години експертна комисия пресметна загубите на Гърция от войната на 290 милиарда евро.

Атина разгласи в края на април, че ще изпрати на Берлин вербална нота, считана за по-малко публична от дипломатическа преписка, написана в първо лице. Тогава гръцкият парламент даде мандат на премиера Алексис Ципрас да повдигне още веднъж въпроса за погашение на репарации от Германия за Втората международна война.

Гърция желае да получи репарации за вреди, породени от войната, и за закононарушения, осъществени по време на нацистката окупация по време на Втората международна война.

Само преди дни от Европейска комисия предизвестиха Гърция, че се отклонява от поетите задължения към Пакта за непоклатимост. Страната е пред избори, а държавното управление на Алексис Ципрас губи позиции по отношение на дясната партия "Нова народна власт ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР