Германия одобри първи клинични изпитания на ваксина срещу Covid-19 върху

...
Германия одобри първи клинични изпитания на ваксина срещу Covid-19 върху
Коментари Харесай

В Германия с първи изпитания на ваксина срещу Covid-19 върху хора

Германия утвърди първи клинични тествания на ваксина против Covid-19 върху хора.

В Германия е утвърден клиничен тест на ваксина против Covid-19, оповестиха от Федералния институт за ваксини, представени от " Гардиън ".
 В Германия потвърдиха, че Covid-19 може да повреди сърцето и бъбреците
В Германия потвърдиха, че Covid-19 може да повреди сърцето и бъбреците

Заместник-председателят на института професор Ларс Шаде съобщи, че би трябвало методично да ревизират всички налични доказателства, в това число и посредством аутопсии

При първата част от тестването 200 здрави хора на възраст сред 18 и 55 година ще получат няколко разновидността на имунизацията.

Ваксината е създадена от биотехнологичната компания BioNTech. Тя е авангардна ваксина, по този начин наречените РНК ваксини.

Учените ще проучат дали имунизацията ефикасно ще обезпечи имунитет против смъртоносния вирус.

Световната здравна организация разгласи, че минимум 20 разнообразни ваксини против ковид се създават сега, в това число няколко са във фаза клинични тествания.

Междувременно съгласно последните данни на Институт " Роберт Кох ", представени от " Ройтерс ", в Германия инфектираните с ковид се усилиха с 2237 до 145 694 . За втори следващ ден има нарастване на новите случаи.

Починалите набъбнаха с 281 до 4879.
 Коронавирус: Германия поема разноските по лекуването на заболели от Европейски Съюз
Коронавирус: Германия поема разноските по лекуването на заболели от Европейски Съюз

Очаква се тези разноски да доближат близо 20 млн. евро

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,4 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 163 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 2,5 млн. случая и над 177 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 686 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР