Германия очаква да получи до 20 март 3,8 милиона дози

...
Германия очаква да получи до 20 март 3,8 милиона дози
Коментари Харесай

Германия е договорила 3,8 млн. дози от ваксината на Новавакс |

Германия чака да получи до 20 март 3,8 милиона дози от новоодобрената ваксина срещу COVID-19 на компанията " Новавакс ", съобщи през днешния ден здравното министерство, представено от Ройтерс.

Германия ще получи 1,4 милиона дози в седмицата, започваща на 21 февруари, а в идващите няколко седмици би трябвало да получи останалите бройки от 3,8-те милиона дози.

Очаква се " Новавакс " да достави на Германия тази година 34 милиона дози от своята ваксина " Нуваксовид ". Американската фармацевтична компания има контракт за доставка на 200 милиона дози за 27-те страни членки на Европейския съюз.

Ваксината на " Новавакс ", която е на протеинова основа, употребява друга технология спрямо имунизациите на " Пфайзер " / " Бионтех ", " Модерна ", " АстраЗенека " и " Джонсън и Джонсън ". Тя беше утвърдена през декември от Европейската организация по медикаментите.

Правителството се пробва да убеди германците, които още не са се ваксинирали против COVID-19, да го създадат.

С новата ваксина се разчита да бъде нараснало равнището на имунизацията, защото хората, които са скептични към технологията с осведомителна РНК и дълготрайните ѝ резултати, може да решат да се имунизират с препарата на " Новавакс ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР