Германия обяви България за страна с висок риск от COVID-19.

...
Германия обяви България за страна с висок риск от COVID-19.
Коментари Харесай

Влиза в сила частична карантина във Франция и Полша

Германия разгласи България за страна с висок риск от COVID-19. Това значи, че от неделя в среднощ влизането от нашата страна в Германия ще става единствено с негативен PCR тест. От през днешния ден във Франция и Полша влиза частична карантина, откакто броя на коронавирус инфекциите се усили през последните седмици.

Новите ограничавания във Франция засягат към 21 милиона души в 16 департамента, в това число столицата Париж. Часове преди ограниченията да влязат в деяние, влаковете от Париж към други елементи на страната, където те не се ползват, се препълниха. Задръствания се получиха и на някои от изходите на Париж.

Все отново новите ограничавания няма да са толкоз строги, както преди. Хората ще имат право да излизат без ограничаване във времето, само че в границите на до 10 км от вкъщи и с препоръка. Остават отворени учебните заведения, магазините за артикули от първа нужда, както и някои услуги като фризьорските салони. Вечерният час за цялата територия на страната е преместен в 19.00 часа. Социалната изолираност ще работи минимум четири седмици.

" Научихме някои уроци. Факт е, че хората се заразяват по-малко на открито и повече вътре. Затова и в този момент има по-голяма независимост на придвижване. Това е доста значимо и доста позитивно. Физическата интензивност навън способства за нашето психическо и физическо здраве ", съобщи Ан Идалго, кмет на Париж.

Полша също е блокирана от през днешния ден за три седмици. Няма да работят обектите, свързани с просвета, отдих и спорт. В комерсиалните центрове ще работят единствено магазините за хранителни артикули и аптеките, а заведенията ще вършат само доставки. Няма забрани за напредване. Препоръчва се работата от у дома. Може да се канят посетители до петима души. Носенето на маски на всички места е наложително.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР