Германия няма нужда от връщане на всеобщата наборна военна служба.

...
Германия няма нужда от връщане на всеобщата наборна военна служба.
Коментари Харесай

Германия залага на професионалната армия

Германия няма потребност от връщане на всеобщата наборна военна работа. Това съобщи генералният контрольор на Бундесвера Карстен Бройер, оповестява НТВ.

Според Бройер най-важният запас на немските въоръжени сили е военният и гражданският личен състав. " Трябва да използваме нови и новаторски начини да се борим за най-хубавите мозъци в епохата на демографски промени  <...> Не се стремя към възобновяване на всеобщата наборна военна работа ", сподели той.

Казусът се повдига на фона на съветската експанзия против Украйна.

Редовната военна тегоба в Германия беше анулирана през март 2011 година Решението влезе в действие през юли същата година. Мъжете към този момент не бяха задължени да извършват наложителна военна работа в армията или да я заменят с различна гражданска работа. В същото време както мъжете, по този начин и дамите имат право да служат в армията на доброволни начала.

Наборната военна служба е въведена в Западна Германия през 1956 година През 60-те години на предишния ХХ век интервалът на военната работа доближава 18 месеца, след което последователно се понижава. През 2011 година, когато военната тегоба беше анулирана, срокът на службата беше шест месеца.

Ръководителят на немското министерство на защитата Борис Писториус нарече решението за унищожаване на всеобщата военна работа неправилно.

В същото време немският канцлер Олаф Шолц счита, че няма смисъл от връщането ѝ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР