Германия няма да купува повече танкове Puma, докато не докаже,

...
Германия няма да купува повече танкове Puma, докато не докаже,
Коментари Харесай

Германия засега спира да купува танкове Пума


Германия няма да купува повече танкове Puma, до момента в който не потвърди, че са надеждни, съобщи министърът на защитата Кристине Ламбрехт, откакто няколко от транспортните средства бяха извадени от строя по време на неотдавнашно военно обучение, съобщи Ройтерс.

" Неотдавнашните повреди на бойната машина на пехотата " Пума "  са сериозен неуспех ", съобщи Ламбрехт в изказване, като добави, че е поискала отчет по въпроса до края на идната седмица.

Акциите на Rheinmetall, която създава танковете дружно с Krauss-Maffei Wegmann, се намалиха със 7% след изказването на министъра.

" Нашите войски би трябвало да могат да разчитат на това, че оръжейните системи ще бъдат здрави и постоянни даже в бойни условия ", съобщи Ламбрехт, като в същото време увери съдружниците от НАТО, че от 2023 година те могат да продължат да разчитат на Берлин да извършва отговорностите си за подготвеност като част от взаимните оперативни сили (VJTF).

В изказване на немското министерство на защитата се споделя, че задачата е танковете " Пума " да станат оперативни допустимо най-скоро. Междувременно немската войска на Бундесвера ще употребява танкове " Мардер ", моделът предходник на " Пума ", от 1 януари, което представител на министерството назова " аварийно решение ".

През уикенда списание " Шпигел " заяви, че 18 танка " Пума ", предопределени за взаимните оперативни сили на НАТО с доста висока степен на подготвеност през идната година, не са били в употреба, откакто са зародили проблеми по време на обучение за пукотевица.

Германия даде обещание да усили разноските за защита и да модернизира армията си след войната в Украйна, като в тазгодишния бюджет държавното управление на канцлера Олаф Шолц отпусна 100 милиарда евро (106,10 милиарда долара) за вложения в защитата, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР