Германия не възнамерява да предоставя на Украйна изтребители, заяви канцлерът

...
Германия не възнамерява да предоставя на Украйна изтребители, заяви канцлерът
Коментари Харесай

Шолц: Германия ще помага на Украйна, но няма да изпраща изтребители

Германия не има намерение да дава на Украйна изтребители, съобщи канцлерът Олаф Шолц, оповестяват УНИАН и РИА " Новости ".

Берлин ще продължи финансовата поддръжка за Киев, само че това не се отнася до помощ с бойни самолети, акцентира той.

" Ние организираме поддръжка, както е известно, става дума за финансова помощ, която сме почнали да предоставяме от доста години насам за подсилване на устойчивостта на украинската стопанска система. И продължаваме в този момент, в рецесията, осигуряваме огромна финансова поддръжка, поставяме всевъзможни старания в филантропичен аспект, осигуряваме всички вероятни военни доставки и както знаете, настрана и оръжие, за което сме уведомили към този момент.

Освен това ние би трябвало съответно да решим какво ще вършим, само че явно не става въпрос за никакви изтребители ", съобщи Шолц пред медиите в коментар на изтребителите, които Полша е подготвена да даде незабавно в американската военна база " Рамщайн " на територията на Германия.

Полша разгласи, че дава всичките си самолети МиГ-29 на Съединени американски щати " неотложно и безплатно ", с цел да бъдат предоставени в помощ на Украйна. Часове по-късно Вашингтон отхвърли предлагането като изненадващо. Мотивът е, че не е премислено по какъв начин тъкмо самолетите да стигнат до Украйна, без това да бъде третирано от Русия като интервенция във войната.

Вашингтон пък разкритикува Полша с контрааргумента, че това " основава съществени терзания за целия съюз НАТО ", заяви Пентагонът. Алиансът към този момент акцентира неведнъж, че не желае да се конфронтира с Русия и да влиза във боен конфликт.

По мотив полската самодейност Кремъл съобщи, че доставка на изтребители МиГ-29 на Украйна през американска военновъздушна база може да бъде " рисков сюжет ".

" Това е извънредно нежелателен и евентуално рисков сюжет ", съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР