Германия не иска да изпраща танкове в Украйна, защото това

...
Германия не иска да изпраща танкове в Украйна, защото това
Коментари Харесай

Шолц: Германия не иска да изпраща танкове в Украйна

Германия не желае да изпраща танкове в Украйна, тъй като това може да бъде рискова стъпка в развиването на спора. Това изясни канцлерът на Федерална Република Германия Олаф Шолц в изявление за The New York Times.

" Води се доста рискова война “, бе отговорът на Шолц на въпрос за какво Германия не изпраща танкове в Украйна, за което Киев упорито приканва.

" Подкрепяме Украйна, само че го вършим го по метод, който не води до ескалация, до война сред НАТО и Русия, тъй като това би било злополука ", изясни социалдемократът.

Страните от НАТО в никакъв случай не са заявили намерено съществуването на ограничавания върху типовете оръжия, доставяни на Украйна. Редица медии обаче означават, че помощта, изпратена на Киев, до момента не включва предаването на танкове на страните от Алианса, както и самолети и хеликоптери, и типове оръжия с обхват над 100 км.

През последните седмици Германия беше изключително остро подложена на критика от Украйна и представители на няколко страни от НАТО, че не изпраща на Киев танкове и бойни машини на пехотата, нужни за бойните дейности.

 

Още при започване на септември немският канцлер Олаф Шолц по време на договарянията с премиера на Украйна Денис Шмихал резервира отрицателна позиция по отношение на доставката на Киев на танкове Leopard 2. За отхвърли на канцлера за доставки оповестява Welt базирайки се на източници в украинската администрация.

По информация на вестника, възможностите за изпращане на немски танкове на украинска страна са дребни. Отбелязва се, че договарянията на политиците по този въпрос са били общи и неконкретни. Събеседникът на изданието е споделил, че Шмихал предлага немската промишленост непосредствено да доставя на Украйна танкове Leopard 2.

 

В същото време отрицателната позиция на канцлера остава непроменена.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР