Германия направи процеса по придобиване на гражданство по-лесен, предават местните

...
Германия направи процеса по придобиване на гражданство по-лесен, предават местните
Коментари Харесай

Германия улесни даването на гражданство

Германия направи процеса по придобиване на поданство по-лесен, предават локалните медии.

Решението стана действителност след утвърждението на Бундесратът (горната камара на парламента). Реформата беше избрана като историческа и много закъсняла.

Днешното решение значи, че всеки, който е отишъл в Германия като гастарбайтер или наемен служащ в някогашна Източна Германия, би трябвало единствено да потвърди, че приказва немски език, с цел да получи поданство, като към този момент не се постанова да държи изпит.

Хората ще имат опция да аплайват за поданство, откакто са живели в Германия пет години, вместо досегашните осем. Децата на родители от чужбина също ще могат да получат немски паспорт при раждането си, в случай че един от родителите обитава законно в Германия от пет години, а не осем, както досега.

Решението разрешава на искащите да получат немско поданство да резервират и първичния си паспорт, отбелязва ДПА, представена в Българска телеграфна агенция. Не е наложително да се отхвърлят от него, както беше до момента.

Ако кандидатстващите покажат, че са постигнали високи резултати в интеграцията си посредством положително показване в учебно заведение или на работа или посредством цивилен начинания, може да получат немски паспорт единствено след три години престой.

По същия метод, германците, които желаят да станат жители на друга страна, няма да се нуждаят от специфични документи от немските управляващи. Преди това, в случай че немски жител получи задграничен паспорт, той губеше своето поданство в Германия, в случай че няма нужните документи от немските управляващи.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР