Германия направи процеса по натурализация по-лесен, след като Бундесратът (горната

...
Германия направи процеса по натурализация по-лесен, след като Бундесратът (горната
Коментари Харесай

Германия много улесни получаването на немско гражданство

Германия направи процеса по натурализация по-лесен, откакто Бундесратът (горната камара на парламента) утвърди през днешния ден промяна на закона за придобиване на поданство, съобщи ДПА.

Решението разрешава на искащите да получат немско поданство да резервират и първичния си паспорт. Хората ще имат опция да аплайват за поданство, откакто са живели в Германия пет години, вместо досегашните осем. Децата на родители от чужбина също ще могат да получат немски паспорт при раждането си, в случай че един от родителите обитава законно в Германия от пет години, а не осем, както досега.

Ако кандидатстващите покажат, че са постигнали високи резултати в интеграцията си посредством положително показване в учебно заведение или на работа или посредством цивилен начинания, може да получат немски паспорт единствено след три години престой.

Важен детайл от новия закон е, че хората, които получат немско поданство, не е наложително да се отхвърлят от паспорта на страната, в която са родени, което до момента бе допустимо единствено за поданици на страни членки на Европейски Съюз.

По същия метод, германците, които желаят да станат жители на друга страна, няма да се нуждаят от специфични документи от немските управляващи. Преди това, в случай че немски жител получи задграничен паспорт, той губеше своето поданство в Германия, в случай че няма нужните документи от немските управляващи.

Днешното решение значи, че всеки, който е отишъл в Германия като гастарбайтер или наемен служащ в някогашна Източна Германия, би трябвало единствено да потвърди, че приказва немски език, с цел да получи поданство, като към този момент не се постанова да държи изпит.

Решението е взето, откакто промяната бе утвърдена в Бундестага преди две седмици, и се реализира, откакто министър-председателката на провинция Райнланд-Пфалц проводе акция по въпроса в Бундесрата. От друга страна, министърът на вътрешните работи на Баден-Вюртемберг Томас Щробъл от Християндемокритическия съюз се опълчи на решението, като съобщи, че сходни проекти водят в неверна посока.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР