Германия може да въведе задължителни коронавирусни тестове за туристи, които

...
Германия може да въведе задължителни коронавирусни тестове за туристи, които
Коментари Харесай

Германия обмисля задължителни тестове за прибиращи се от рискови държави

Германия може да вкара наложителни коронавирусни проби за туристи, които се връщат от дестинации с висок риск, откакто броят на новите случаи в страната доближи нов връх , съобщи здравният министър в събота, представен от " Ройтерс ".

Министърът на опазването на здравето Йенс Спан сподели пред радио Deutschlandfunk, че държавното управление желае да направи всичко допустимо, с цел да спре разпространяването на вируса, като в същото време зачита главните права на хората.

" Ние ревизираме дали е законно да задължим някого да направи тест, тъй като това би било посягане върху свободата ", сподели Спан.

Министърът, който е върховен член на консерваторите на канцлера Ангела Меркел, добави, че съдилищата разглеждали всички коронавирусни ограничения, с цел да подсигуряват, че са пропорционални предвид на въздействието им върху главните права.
 Германия е ударена от втора вълна на ковид
Германия е ударена от втора вълна на ковид

Втората вълна на ковид към този момент е тук.

В петък Спан и неговите районни сътрудници в Германия се споразумяха, че управляващите ще предложат на завърналите се безвъзмездни проби на доброволна основа.

Пристиганията от страни, избрани като високорискови - които сега включват Съединените щати, Бразилия и Турция - ще вършат незабавни проби, до момента в който идващите от други места ще могат да се тестват в границите на три дни.

Ако летовниците, идващи вкъщи от високорискови проби на страната, са негативни, няма да им се наложи да съблюдават 14-дневна карантина , която другояче е наложителна, макар че тя е приложена едва.

Припомняме, че Германия е ударена от втора вълна на ковид .

Най-малко 204 964 са инфектираните в Германия от началото на пандемията . Починалите са се нараснали със седем до 9118.

189 800 души са се възстановили от болестта към тази заран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР