Германия може да предаде танкове Leopard на Украйна. Берлин обаче

...
Германия може да предаде танкове Leopard на Украйна. Берлин обаче
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Германия ще даде танкове Leopard на Украйна, ако някой друг го направи

Германия може да съобщи танкове Leopard на Украйна. Берлин обаче няма да предприеме такава стъпка независимо. Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц, представен от Reuters .

Германският канцлер е направил това изказване на събитие на Германската социал-демократическа партия.

Той отбелязва, че западните съдружници " прекараха дълго време в подготовка, разискване и образуване на този въпрос “, а също по този начин остават уверени в нуждата от съгласуване на доставките на оръжия за Украйна със съдружниците.

" Германия няма да се съгласи на това (прехвърляне на танкове " Леопард " на Украйна) сама. Германия постоянно ще остане единна със своите другари и съдружници ", акцентира Шолц.

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек съобщи на 8 януари, че не изключва доставката на танкове Leopard за поддръжка на украинската войска в бъдеще.

Впоследствие стана известно, че Германия не възнамерява да изпраща танкове в Украйна.

В същото време, както се оповестява, Франция и Полша се пробват да убедят Германия да деблокира доставките на съвременни бойни танкове Leopard 2 за Украйна.

На 9 януари Sky News заяви, че държавното управление на Англия към този момент разисква опцията за изпращане на 10 танка Challenger на Украйна, трансформирайки се в първата западна страна, която предава тежка бронирана техника на Киев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР