Германия може да помогне в решаването на отворените въпроси на

...
Германия може да помогне в решаването на отворените въпроси на
Коментари Харесай

Скопие: Германия може да помогне в решаването на отворените въпроси на Македония

Германия може да помогне в решаването на отворените въпроси на Македония и по тази причина цел на Скопие е Берлин да бъде неин стратегически сътрудник. Това съобщи македонският вицепремиер по евроинтеграцията Буяр Османи по време на днешната си среща с държавния министър по европейските въпроси към външното министерство на Германия Михаел Рот.
В известие от македонското държавно управление се показва, че Османи е изразил признателност на Берлин за продължаващата поддръжка за европейската интеграция на Западните Балкани.
Османи също по този начин е показал на срещата и новата политическа конюнктура в Македония във връзка с осъществяването на заложените промени и останалите спънки пред продължаването на евроатлантическата и европейска интеграция на страната.
В известието се показва също, че Османи е показал пред Рот и затварянето на два от трите основни политически въпроса, които са спънка пред македонската интеграция – подписването на контракта за добросъседство с България, за който има политическа воля да бъде утвърден в Народното събрание и приемането на нов проектозакон за потребление на езиците от държавното управление.
„ Отстранявайки и останалите спънки по пътя на нашата европейска и евроатлантическа интеграция, Македония остава изправена пред разногласието за името на нашата страна с Гърция, за чието решение, като държавно управление, само че и като страна, ни е нужна помощ. Затова желаеме намерено да желаяме включването на Германия в решаването на този спор като една от най-влиятелните страни членки на Европейски Съюз и НАТО “, уточни Османи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР