Германия и Великобритания обявиха, че няма да възстановят енергийната търговия

...
Германия и Великобритания обявиха, че няма да възстановят енергийната търговия
Коментари Харесай

Германия и Великобритания се разделиха с руските енергоносители

Германия и Англия оповестиха, че няма да възстановят енергийната търговия с Русия даже след края на войната с Украйна или отдръпването на Владимир Путин. Bloomberg цитира немския дипломат във Англия Мигел Бергер: „ Тези връзки завършиха “. Британският министър на енергетиката Греъм Стюарт също е явен: „ Няма да има връщане обратно “.

Бергер признава, че поради понижения импорт на съветски газ, който съставляваше половината от газовите доставки в Германия, цените на синьото гориво в този момент са по-високи и това основава „ непрекъснат напън върху страната и нейната промишленост “. Англия не почувства проблеми, защото вносът на съветски енергоносители беше невисок – 4% от природния газ и 9% от петрола.

Европа понижи фрапантно зависимостта си от енергийните запаси от Русия. Миналата година Европейски Съюз забрани вноса на съветски въглища и нефт. Спряха изцяло доставките на газ по главния маршрут „ Северен поток ”, спря и преносът на газ през Полша за Германия по газопровода „ Ямал – Европа ”.

Bloomberg обаче отбелязва, че...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР