Германия и Полша са в последен етап от преговорите за

...
Германия и Полша са в последен етап от преговорите за
Коментари Харесай

Германия и Полша откриват център за ремонт на танкове „Leopard-2“ за Украйна

Германия и Полша са в финален стадий от договарянията за основаване на център за ремонт на немски танкове Leopard-2, трансферирани в Украйна и изумени от съветските въоръжени сили, заяви организация „ Блумбърг “.

Преговорите би трябвало да приключат " през идващите няколко дни, преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс " на 11-12 юли, цитира организацията думите на немския дипломат в Полша Томас Багер. По думите му се възнамерява в центъра да се съхраняват аварийни елементи, нужни за ремонта на немската военна техника.

През април немският министър на защитата Борис Писториус разгласи подписването на съглашение за основаване на център за поддръжка и ремонт на упоменатите танкове в Полша. На 25 януари немското държавно управление удостовери, че ще изпрати 14 танка " Леопард 2 " на Украйна и ще издаде позволения на други страни за реекспорт на тези транспортни средства. На 24 февруари Германия реши да достави на Киев още четири машини от запасите на въоръжените си сили; в края на март стана известно, че 18 танка Leopard 2 към този момент са пристигнали на местоназначението си.

Leopard 2 се счита за един от най-модерните бойни танкове на международния оръжеен пазар. Един от проблемите му, обаче, може да се окаже сложността на системата, която е доста взискателна за поддръжка, заради което е взето решение за разкриване на сервизен център в Полша. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР