Германия и Италия се присъединиха към европейска коалиция, създадена от

...
Германия и Италия се присъединиха към европейска коалиция, създадена от
Коментари Харесай

Германия и Италия се присъединиха към европейска коалиция за борба с организираната престъпност

Германия и Италия се причислиха към европейска коалиция, основана от Белгия, Нидерландия, Франция и Испания за битка с проведената престъпност, съобщи ДПА.

Представители на шестте страни се договориха на съвещание в Амстердам да засилят ограниченията за противопоставяне незаконни мрежи като наркобандите.

Силовите структури на бандите могат да бъдат разрушени само с общи старания, съобщи след срещата нидерландският правосъден министър Дилан Йешилгьоз-Зегериус.

" Международната престъпност в никакъв случай не си почива, по тази причина и ние би трябвало да създадем същото ", добави тя.

Миналата година Белгия, Франция, Нидерландия и Испания се договориха да засилят съдействието си в битката с проведената престъпност.

Едно от главните интонации в новото партньорство ще бъде сложено върху защитата на огромни европейски пристанища като тези в Антверпен, Ротердам и Хамбург, които се явяват основни места за търговията с кокаин на континента.

" За да засилим интернационалното съдействие, ще повишим взаимоотношението си със страните от Латинска Америка и Западните Балкани по линия на наркопрестъпленията ", обявиха шестте страни в обща декларация.

Разследващите органи ще получат по-лесен достъп до данни от партньорските страни, с цел да наблюдават банковите преводи и придвижването на активи на обвинени юридически и физически лица и да предотвратяват по този метод прането на пари и вложението на пари от незаконна активност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР