Германия и Франция възнамеряват да залагат на продължаването на диалога

...
Германия и Франция възнамеряват да залагат на продължаването на диалога
Коментари Харесай

Германия и Франция ще продължат диалога с Русия

Германия и Франция имат намерение да залагат на продължаването на разговора с Русия и да работят в области от общ интерес. Това се споделя в официалното съобщение, публикувано след взаимното съвещание на държавните управления на двете страни, предава TACC.

" Потвърждаваме желанието си да продължим разговора си с Русия въз основа на общите правила на Европейски Съюз, както и да обсъдим по-конкретно избрани области от общ интерес ", се споделя в текста на документа.

" Неясните въпроси по отношение на Русия, в това число дестабилизиращи дейности и многократни нарушавания на интернационалното право, усложняват нашите връзки и изискват съдбоносен отговор ", се споделя в официалното съобщение.

Франция и Германия се ангажират да запазят Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) по иранската нуклеарна стратегия и чакат завръщането на Съединени американски щати в листата на страните по това съглашение. „ Приветстваме и продължаваме да поддържаме смислените полемики сред членовете на СВПД и Съединените щати, които имат за цел да улеснят завръщането на Вашингтон в СВПД и да обезпечат завръщането на Иран до цялостно сходство с изискванията на съглашението “, се споделя в официалното съобщение.

Германия и Франция осъждат случая със самолета на Ryanair, упорстват за нови президентски избори в Беларус и освобождението на " всички политически пандизчии ". " Недвусмислено осъждаме пренасочването на полета на Ryanair към Минск и настояваме за незабавното освобождение на Роман Протасевич и София Сапега ", се споделя в текста.

" Приветстваме бързата и решителна реакция на Европейския съвет (на случилото се). В светлината на политическата обстановка в Беларус още веднъж заявяваме настояването си за провеждането на президентските избори допустимо най-скоро, освобождението на всички политически пандизчии и завършек на насилието над белоруския народ ", се споделя в официалното съобщение на оръжие за Либия и упорстват за цялостното евакуиране на задграничните наемници от страната. „ Подчертаваме смисъла на ефикасното използване на съглашението за преустановяване на огъня, спазването на оръжейното ембарго на Организация на обединените нации и изтеглянето на всички задгранични бойци и наемници в сходство с резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, се споделя в взаимното изказване след 22-рото съвещание на френско-германския съвет на министрите. което се организира в понеделник във виртуален формат.

Германия и Франция акцентират своята ангажираност към споразуменията от Минск и решенията на срещата на върха на Париж в „ Нормандския формат “ в светлината на неотдавнашното утежняване на обстановката подчертаваме смисъла на използването на споразуменията в Минск и решенията от срещата на върха в Париж, извършена през декември 2019 година за задоволително споразумяване на спора в Източна Украйна. Двете страни са ангажирани да работят в „ Нормандския формат “ за реализиране на тази цел ценене на другите ограничения на ОССЕ на терен, " се споделя в официалното съобщение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР