Германия и европейските власти достигнаха до договорка по повод забраната

...
Германия и европейските власти достигнаха до договорка по повод забраната
Коментари Харесай

Германия и ЕС се договориха за запазване на ДВГ, но с някои условия

Германия и европейските управляващи доближиха до сделка във връзка възбраната на коли с мотори с вътрешно горене, която би трябвало да влезе в действие през 2035 година.

За наслада на огромна част от автомобилните почитатели, мотори с вътрешно горене ще има и след 2035 година, само че при някои условия. Едно от тях е нулеви нездравословни излъчвания.

Това ще може да бъде реализирано с по този начин наречените “e-Fuels ”, познати още и като синтетични горива. Новината за това, че съглашението е реализирано бе обявена персонално от Франс Тимерманс, който управлява политиката на Европейския съюз във връзка с климата. „ Постигнахме съглашение с Германия за бъдещото потребление на неутрални горива (e-Fuels) в колите “.

След като двете страни се съгласиха на това съглашение, европейските управляващи няма да трансформират текста, който бе контрактуван още през предходната година.

Най-общо в него се споделя, че през 2035 година ще се продават коли с нулеви равнища на нездравословни излъчвания.

Ако синтетичните горива, които са сериозна сфера на разработка и вложения за немските автомобилни компании, покрият това условие, то няма да има проблем да се продават нови коли с тях. Финалното гласоподаване би трябвало да бъде извършено този вторник, като се чака този път решението да бъде признато.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР