Германия евакуира само 7 души от Кабул с първия си

...
Германия евакуира само 7 души от Кабул с първия си
Коментари Харесай

Германия евакуира едва 7 души със специален самолет от Афганистан, Великобритания ще приема бежанци

Германия изтегля единствено 7 души от Кабул с първия си боен аероплан, изпратен до Афганистан, удостовери външното министерство на стрната, съобщи " Ройтерс ", представена от БГНЕС.

Въпреки че управляващите в Берлин изпратиха голям аероплан Airbus A400M на летището в Кабил, едвам 7 души съумяха да изоставен страната в обстановка, обяснена след това " заради безредни условия на летището ".
 Американски дипломати са спрели шанса на афганистанци да избягат в Съединени американски щати? Американски дипломати са спрели шанса на афганистанци да избягат в Съединени американски щати?
Служители на посолството на Съединени американски щати в Кабул са унищожили паспортите на афганистански жители в подготовка за евакуацията. Това заяви теле...

Смешният брой евакуирани жители на Германия провокира вълна от рецензии в обществените мрежи. " Нито една седалка не би трябвало да се оставя празна на такива полети, също и тъй като никой не знае дали въобще ще има опция за втори подобен полет ", възмути се депутатът от Зелените Тобиас Линднер.

Подобно на голям брой европейски страни, Германия също изпрати аероплан за евакуация на свои чиновници, дипломати, жители и помощници на задачите си в Афганистан след настъплението на талибаните в страната.

Airbus A400M е четиримоторен военно-транспортен аероплан, който може да транспортира до 150 души. Самолетът бе изпратен да изтегля хората от Кабул в понеделник вечер.

В следващо известие на управляващите Берлин заяви, че поради военните блокади в столицата на Афганистан не е било допустимо повече германци да стигнат до летището и да бъдат евакуирани. Заради хаоса на летището в Кабул пистите са били препълнени с хора, които по всякакъв начин са се опитвали да избягат от страната, в това число и незаконно, и с риск за живота си. Това докара до цялостно преустановяване на всички цивилни и военни полети.
 Светлан Стоев: Спешен приоритет е евакуацията на жителите ни от Афганистан Светлан Стоев: Спешен приоритет е евакуацията на жителите ни от Афганистан
Ситуацията в Афганистан е тревожна, непосреден и незабавен приоритет е евакуацията на жителите ни. Това съобщи министърът на външните...

Междувременно английското държавно управление се съгласи да взе участие в План за приемане на бежанци от Афганистан, като управляващите в Лондон са решили да одобряват най-малко 20 хиляди души - бежанци, съобщи ТАСС.

Вътрешният министър Прити Пател прикани Европейски Съюз и други страни да последват английския образец. В авторска публикация, оповестена в уеб страницата на Дейли Телеграф, Пател написа: " Нашата нова стратегия за приемане на бежанци от Афганистан ще ни разреши да приемем до 20 000 души, които са принудени да избягат от родината си. Първите 5000 ще дойдат идната година ", написа тя, наблягайки, че Англия не може да работи сама и разисква с други западни страни да окажат помощ на популацията на Афганистан, откакто страната беше завладяна от талибаните.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР