Германия е приоритетен туристически пазар за България. Преди корона кризата

...
Германия е приоритетен туристически пазар за България. Преди корона кризата
Коментари Харесай

Министър Проданов: Немският туристически бранш има интерес към комбиниран продукт в България

Германия е предпочитан туристически пазар за България. Преди корона рецесията немските туристи доближиха 1 млн. годишно и са на трето място по брой след Румъния и Гърция. Страната ни е позната като морска дестинация, само че ние имаме капацитет за зимен, културен, спа и селския туризъм.

Това съобщи министърът на туризма Христо Проданов по време на среща с Клаудия Мюлер, комисар по туризма на Федералното държавно управление и народен представител в Бундестага. Той акцентира, че България е на трето място в Европа по културно-исторически забележителности и на второ след Исландия по съществуване на минерални извори. „ Българската СПА асоциация подписа контракт с немската асоциация на здравно-осигурителните каси и нашето предпочитание е да предложим тази услуга на повече здравни каси, с цел да може да доближи до повече германци “, добави министърът.

По време на срещата бяха дискутирани преимуществата на българските зимни курорти, които по качество не отстъпват на австрийските курорти и оферират добра цена на услугата. „ Имаме доста добра и здравословна българска кухня и над 200 винарни с качествено вино на добра цена и всичко това желаеме да предоставим на немските жители, сподели още министърът. По думите на комисар Мюлер в Германия има огромен интерес към тъкмо този вид туризъм. Още повече потенциалът на техните курорти не е задоволителен и не могат да обслужат всички нуждаещи се германци. Обсъдени бяха опциите за развиване и на круизен туризъм сред двете страни по река Дунав.

Министър Проданов беше на работно посещаване в Германия с българските депутати доктор Илин Димитров, ръководител на Комисията по туризъм и Снежана Апостолова – заместник-председател на комисията. Министър Проданов и Илин Димитров поканиха комисар Мюлер на публична аудиенция в България. Целта на визитата е немската страна да се увери, че България е сигурна дестинация и предлага първокласен сложен туристически артикул.

В Берлин беше извършена среща с президента на Германската туристическа асоциация (DRV) Норберт Фибих и основния шеф Дирк Ингер. По данни на асоциацията желанието на немските туристи за пътувания към сигурни и приветливи страни като България се е нараснал. „ Появяват се подправени вести, че България е покрай военни дейности страна. Това е една от аргументите, заради което съм в Германия, с цел да уверя нашите немски посетители, че обстановката в България е извънредно спокойна и сигурна “, съобщи министър Проданов.

По думите му българското Министерство на вътрешните работи ще обезпечи още веднъж сигурността на туристите, а тази година ще се усили полицията в курортите.

Част от програмата на делегацията беше и кръгла маса с представители на туристическия отрасъл в Германия. На срещата беше показана маркетинговата акция на България за привличане на туристи от Германия и разисквана бъдещата работа с немски туроператори. Туристическият отрасъл има интерес към опциите за смесен артикул в България – положително прекарване с грижа за здравето, което досега не е задоволително познато на немския пазар, оповестяват от пресцентъра на Министерството на туризма.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР