Германия е най-подходяща страна за домакин на предвиденото ново военно

...
Германия е най-подходяща страна за домакин на предвиденото ново военно
Коментари Харесай

ЛОГИСТИЧНО командване на НАТО в Германия

Германия е най-подходяща страна за хазаин на плануваното ново военно логистично командване на НАТО, съобщи командващият на американските сухопътни сили в Европа военачалник Бен Ходжис, представен от Ройтерс.

В изявление пред Берлинската конференция по сигурността, той уточни че Германия, в която има доста американски бойци, е добре сложена да поеме логистичната роля предвид на географското ѝ състояние в сърцето на Европа и на наличните благоприятни условия там.

Съюзниците от НАТО този месец поддържаха проектите за основаване на два нови военни щаба - Атлантическо командване и Логистично командване, които да оказват помощ на Европа при положение на предстоящ боен спор.

"Не виждам друга страна, която да е по-подходяща от Германия да поеме тази роля както от географска позиция, по този начин и предвид на наличните военни благоприятни условия ", сподели военачалник Ходжис.

Според неназовани дипломати, представени от Ройтерс, Германия мощно желае да стане хазаин на логистичното командване, само че решение по въпроса още не е взето.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР