Германия е един от най-важните търговски партньори на България. Немските

...
Германия е един от най-важните търговски партньори на България. Немските
Коментари Харесай

Немските компании предпочитали да работят в България

Германия е един от най-важните търговски сътрудници на България. Немските компании избират да работят в България. Това съобщи посланикът на Федерална република Германия Н. Пр. Херберг Салбер на откриването на икономическия конгрес за България.

Той уточни, че взаимоотношенията сред двете страни са отлични, ние сме сътрудници в сме Европейския съюз. Освен това двете страни работят в тясно съдействие в политическо и икономическо отношение.

По думите на Салбер вложенията стигат до рекородното си равнище и Германия и България се ценят взаимно като сътрудници. В момента обстановката е сложна, липсва работна ръка и макар всички това наклонността е позитивна за съдействието на двете страни, регистрира посланикът.

На форума участва и президентът на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) Тим Курт, който поздрави премиера за имения му ден през днешния ден и благодари за неговото наличие като доказателство за съдействието сред България и Германия.

Той регистрира, че икономическите връзки сред двете страни са сполучливи. Българските артикули намират от ден на ден място на европейския пазар и триумфите в двустранното съдействие са триумфи за всяка една стопанска система, посочи Курт.

Той се надява на нови достижения в региона на просветителната, правосъдната система и битката с корупцията.

Тим Курт уточни, че не е осъществен разбор, който да покаже покачващата с наклонност сред двете страни, само че по мнението му би трябвало да се притегли вниманието на непознатите фирмите в България, за нарастване на вложенията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР