Германия дава зелена светлина за доставки на 14 танкa Леопард ...

Германия дава зелена светлина за доставки на 14 танкa Леопард

Берлин: 14 танка Леопард 2 заминават за Украйна

Германия дава зелена светлина за доставки на 14 танкa " Леопард " 2 за Украйна, заяви в публично изказване немското държавно управление.

„ Това решение е в сходство с добре познатата ни линия за поддръжка на Украйна по най-хубавия вероятен метод. Действаме в тясна съгласуваност на интернационално равнище ", съобщи немският канцлер Олаф Шолц.

Германският канцлер е решил да разреши и на други страни като Полша да създадат това, заяви през вчерашния ден „ Шпигел “.

Други съдружници, да вземем за пример в Скандинавия, имат намерение да се причислят към Германия и да доставят свои танкове „ Леопард “ на Киев, оповестява изданието.

Танковете към този момент са почнали да идват от складовете на Бундесвера, заяви изданието. Възможно е в средносрочен и дълготраен проект да бъдат готови за превозване и други немски бойни танкове.

Според " Шпигел " решението на немското държавно управление явно е било предшествано от интензивни съвещания сред Федерална Република Германия и други украински съдружници. Те са траяли няколко дни. Според информацията са извършени договаряния, в това число със Съединени американски щати.

На 18 януари немският канцлер Олаф Шолц и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън организираха телефонен диалог. Шолц е декларирал, че би се съгласил да съобщи танкове на Украйна, в случай че Съединени американски щати стартират да доставят M1 Abrams.

Днес „ Уолстрийт Джърнал цитира източници от Пентагона и Белия дом, съгласно които администрацията на президента на Съединени американски щати е склонна да одобри решение за изпращане на Украйна на 10 до " забележителен брой " танкове M1 Abrams. /БГНЕС
Категории:Тагове:

Източник: bgnes.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg