Германецът Александър Зверев се класира за полуфиналите на Мастърса в

...
Германецът Александър Зверев се класира за полуфиналите на Мастърса в
Коментари Харесай

Зверев пречупи Федерер след здрава битка в Шанхай

Германецът Александър Зверев се класира за полуфиналите на Мастърса в Шанхай, откакто победи международния номер 3 Роджър Федерер с 6-3, 6-7(7), 6-3 в забавен и оспорван мач. Зверев игра доста солидно през целия дуел и справедливо стигна до триумфа, макар че 38-годишният Федерер му даде страхотна борба и отрази пет мачбола във втория сет.

Зверев бе безукорен на личен сервис в първия сет, като загуби едвам три точки в своите геймове, а от своя страна се възползва от единствената си опция за пробив, с цел да поведе в резултата. Федерер отговори на старта на втория сет и проби, с цел да поведе с 2-0, само че германецът още веднъж подвигна равнището на играта си и навакса изоставането, след което стигна до още един пробив, с цел да дръпне с 6-5. На личен сервис Зверев поведе с 40-0 и имаше три следващи мачбола, само че швейцарският маестро направи няколко изключителни следващи отигравания, с цел да ги отрази и да вкара сета в тайбрек. В него още веднъж Зверев имаше преимущество и стигна до нови два мачбола, само че Федерер още веднъж не се пречупи и в последна сметка се наложи с 9-7, с цел да вкара мача в решителен сет. 22-годишният Зверев не разреши това да му се отрази и още веднъж натисна при започване на сета, с цел да поведе с 3-0, след което продължи да сервира доста мощно и затвори мача по-късно над два часа игра.

По този метод Зверев реализира четвъртата си победа в седем мача с Федерер и завоюва скъпи точки в Надпреварата за Лондон, където към този момент заема седма позиция с 2615 точки и има съществени шансове да се класира за Финалите на АТР, където предходната година стана първенец. За място на финала в Шанхай Зверев ще спори с австриеца Доминик Тийм или Матео Беретини от Италия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР