Германец е обвинен в шпионаж във връзка с предполагаемо предаване

...
Германец е обвинен в шпионаж във връзка с предполагаемо предаване
Коментари Харесай

Германец е обвинен в шпионаж в полза на Русия

Германец е упрекнат в шпионаж по отношение на хипотетично предаване на съветското военно разузнаване на сведения за парцели, употребявани от Народното събрание на Германия, оповестиха прокурори, представени от Асошиейтед прес.

Заподозреният, прочут единствено като Йенс Ф., е работил за компания, която неведнъж е била наемана от долната камара на Народното събрание, Бундестага, с цел да ревизира портативни електрически уреди, съобщи федералната прокуратура.

Вследствие на това той е имал достъп до PDF файлове с етажните проекти на парцелите, за които става дума. Бундестагът се обитава в постройката на Райхстага в Германия, една от забележителностите на Берлин, само че употребява и още няколко здания.

Според прокурори в даден миг преди началото на септември 2017 година обвиненият " решил по лична самодейност " да съобщи сведения за парцелите на съветското разузнаване. Те обявиха, че той е пращал PDF файловете на чиновник на съветското посолство в Берлин, който е бил офицер от съветската работа за военно разузнаване ГРУ.

Обвиненията са повдигнати в берлински съд на 12 февруари. Сега съдът би трябвало да реши дали ще има развой.
През последните години връзките сред Германия и Русия се повлияни от проблеми, чийто лист пораства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР