ГЕРБ за даренията на Nexo: Приличат повече на абонамент. ПП

...
ГЕРБ за даренията на Nexo: Приличат повече на абонамент. ПП
Коментари Харесай

ГЕРБ за даренията на Nexo: Приличат повече на абонамент


ГЕРБ за даренията на Nexo: Приличат повече на абонамент. Политическа партия не виждат проблем с Nexo, Движение за права и свободи припомниха за обвързаността с „ Капитал “ и Прокопиев. ГЕРБ-СДС
предлага основаване за Временна комисия,
която да откри всички обстоятелства и условия към криптокомпанията Nexo и връзките ѝ с политически партии и тяхното финансиране.

От трибуната на Народно събрание Даниел Митов разгласи, че когато
се следи регулярно заплащане
на идентичен размер дарения през конретен интервал от време от един и същи източник, това повече наподобява на абонамент.

Христо Иванов съобщи, че цялата парламентарна група на Демократична България са в зала и ще поддържат основаването на тази комисия.
„ Ние постоянно сме защитавали общественото финансиране.
Има някаква тъжна подигравка, че ние и нашите дарения са мотив да се повдигне този въпрос. Ще участваме в тази комисия и всичко да се разбере “, съобщи Иванов и добави, че тук отношение има и Сметната палата, която би трябвало да ревизира финансирането, а не партиите да ревизират своите донори.
Мирослав Иванов от Политическа партия разгласи,
че нямало никакъв проблем нито във връзка с Nexo, нито за финансирането на партии и е на мнение, че Народното събрание не е мястото където да се водят следствия.



Йордан Цонев от Движение за права и свободи разгласи, че партията ще поддържа основаването на тази комисия, тъй като казуса е и политически. Той напомни, че това е втория скандал с финансова машинация, който гърми точно от България и евентуално е по-голям от този с Ружа Игнатова.
„ Имиджа на страната е политически
и геополитически и честен въпрос. Комисиите се основават не за проверяващи функционалности, само че и за изясняване на обстоятелства и условия. Най-малкият въпрос е за финансирането на политическите партии. Съгласен съм с Христо Иванов че политическите партии би трябвало да се финансират само от обществените финанси “, съобщи депутатът от Движение за права и свободи.
Той напомни, че 8 щатски прокурора
имат искови молби към съда във връзка с Nexo, като има и искане персонално към Антони Тренчев. Исканията са да се възстановят всички големи суми, да се спре всякаква активност на компанията.

„ Тук не можем да извадим картата, че някой в българската правосъдна система се пробва да прави нещо обвързвано с избори или политически привкус.
Тук става въпрос за огромна международна машинация.
Каква подигравка е да има искания и към „ Nexo Capital “. Изданието на Иво Прокопиев е промотирало всички артикули на тази компания и освен. Хората от цялата тази група, издателя, притежателя на тази група, който може да се окаже и част от тази крупна финансова машинация, парадират че съставляват сътрудниците ни от Съединени американски щати.
Сега ние ще питаме „ Америка за България “
дали са ок да финансират тези издения, които са промотирали тази компания?! Дали е добре с парите на американските данъкоплатци да се финансира тази компания?! Защото не без помощта на нашите евроатлантически сътрудници този кръг се разви, освен стопански, само че и политически през основаване на партийни проксита. В какво са създали вложения от тази компания и да не се окаже, че са финансирали енергийни планове на някои олигарси.
Скандалът е предостатъчно огромен
и не се опитвайте да го неглижирате, тъй като ще излезе като поддръжка или да се потулят нещата. Кой стои в основата на поддръжката на този план и настоявам, че това е кръга Капитал, което се вижда и от обществената информация “, съобщи още Йордан Цонев.

Депутатът от Движение за права и свободи разяснява, че тук идва и въпросът за промяната в правосъдната система. Цонев напомни, че когато са предложили Законопроект с цялостните интернационалните условия всички са мъчали. Той акцентира, че само се желае промяната на един основен прокурор с различен основен прокурор и
преодоляване на правосъдната система от същия този кръг „ Капитал “.
„ Тук наподобява на кой ми изцапа гащите, но гащите са си вашите и не може все ГЕРБ да ви е в устата. Нагледах се на олигарси които непрестанно се пробват да си купуват страна. Тук е въпросът какви са парите. Не бъркайте Ал Пачино с Ал Капоне. Прокопиев още от „ Каолин “ се пробва да ръководи страната. Чиста политика, чиста страна, чисти пари “, съобщи от трубината Вежди Рашидов.

Думите на ръководителят на Народното събрание идва след изявление на Радостин Василев от Политическа партия, съгласно който нямало по-голяма репутационна вреда за България от това 12 години министър председател на страната да е Бойко Борисов.
Алесандър Ненков от ГЕРБ пък напомни,
че за 8 месеца ръководство от Политическа партия не са положили метър асфалт и добави, че в края на кабинета „ Борисов 3 “ страната ни е била призната в чакалнята на еврозоната, всички европейски водачи са идвали в България и точно тук с помощта на Бойко Борисов се е провела знакова среща сред Европейски Съюз и Турция. Ненков напомни още, че ГЕРБ не ръководи две години и се виждат вредите нанесени на България.

„ Вън от подозрение, че това е репутационна вреда за България. Извън него обаче има един различен скандал, който е отвън него, който визира политиците и публицистите. Ние работим с най-ограничения запас след времето – доверието.
Това е следващия огромен удар против
публичното доверие. Когато най-голямата ни медийна група сега, която също така е станала синоним на икономическа просветеност, прогнози които се сбъдват, популяризира един артикул, който дава обещание 36% рентабилност, това е рецесия на доверието, огромна рецесия на доверието. Ако някой ми предложи такава рентабилност аз ще се усъмня. Има и сходен случай с КТБ, където казуса не бяха изгубените милиарди и след това върнати от България, а точно доверието.
Проблемът с Nexo не е дали под
скрита форма са финансирали една или друга партия, които съумяват да внушат на IT бранша, че вършат всичко за тях, макар че най-важните им неща се случиха с помощта на ГЕРБ “, съобщи от трибуната Любен Дилов-син. Той добави, че е значимо какви ще са изводите на тази комисия точно по отношение на доверието.
От нищото Асен Василев прикани
депутатите да прочетат публикация в „ Ди Велт “ и „ Политико “, където Кирил Петков е разказан като избавител на Украйна, тъй като по време на неговото държавно управление страната ни е изпращала оръжия и горива. Малко по-късно, Кирил Петков побърза да каже, че импровизирано сме пращали посредством подставени компании, само че пък помощта не била безплатна, а тези които купуват оръжия и ги подаряват за Украйна си ги заплащат на България.
Христо Гаджев от ГЕРБ пък прикани
от Политическа партия да излязат и да кажат кои са тези медиатори, които са препродавали оръжията, както при газа.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР