ГЕРБ все още не са получили покана за среща с

...
ГЕРБ все още не са получили покана за среща с
Коментари Харесай

ГЕРБ все още не са получили покана за среща с БСП в лидерски формат


ГЕРБ към момента не са получили покана за среща с Българска социалистическа партия в лидерски формат, заяви преди началото на пленарното съвещание заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. 

Той удостовери безапелационната позиция да не поддържат третия мандат, връчен на Българска социалистическа партия и че позицията им не може да се повлияе от решението на " Продължаваме промяната " да се въздържат от поддръжка за мандата на социалистите. 

В същото време ГЕРБ са подготвени да вземат участие в диалози, в случай че получат покана:

" Аз не мисля, че нашата позиция може да претърпи каквито и да било нюанси от през вчерашния ден до през днешния ден, в случай, че Политическа партия обявили нещо си. Трябва да се откри процедурата, да се откри естественият институционален метод към процеса, а точно лидерски срещи, да се прегледат целите, да се види какви разлики има и какви са опциите. Процедурата би трябвало да се извърви по естествен път ".

Лидерската среща ще реши ориста на третия мандат за сформиране на държавно управление, това посочи пред публицисти в Народното събрание Йордан Цонев от Движение за права и свободи. Форматът няма значение, само че единствено в случай че има разговор мандатът не е жертван, съобщи Цонев:

" Не са излезли партиите от окопите, които те изкопаха. Нагласата на прокситата на кръга " Капитал " е, в случай че те не могат да сформират държавно управление, да се пречи за сформиране на каквото и да е друго държавно управление. Това е истината. Ако тези партии, които гравитират към този кръг, са по-кооперативни и по-диалогични, за всичко може да намерим излаз, в това число и за прословутата правосъдна промяна. Та ние отидохме Движение за права и свободи две крачки оттатък техните стремежи за правосъдна промяна. Е, какво получихме? От предишния януари е даден план за конституционни промени. Бутнаха го в чекмеджетата си и дори не го разясняват ".

" Български напредък " е подготвена за диалози, акцентира водачът ѝ Стефан Янев, като едно от изискванията е подписване на съдружно съглашение:

" Предполагам, че това са цели, които ще бъдат подложени на дискусии…За нас целите са най-вече ориентирани към вътрешната политика ".

В 10.30 часа се чака Българска социалистическа партия да дадат брифинг в Народното събрание, на който да дадат изясненост за формата на диалозите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР