ГЕРБ внася 59 подписа при необходими 48 за извънредно заседание

...
ГЕРБ внася 59 подписа при необходими 48 за извънредно заседание
Коментари Харесай

ГЕРБ: Въвлечени ли сме в ситуация на война?

ГЕРБ внася 59 подписа при нужни 48 за изключително съвещание на Народното събрание. Това заяви на ексклузивен брифинг ръководителят на партията Бойко Борисов по отношение на оповестената бойна подготвеност на НАТО.

" Трябва да дадем явен мандат на държавното управление да бъдем по единни от всеки път, с цел да пазиме нашата сигурност. Нужна е доста самодейна позиция на ръководещите ", съобщи някогашният министър председател

От ГЕРБ зададоха въпроси към ръководещите: Когато НАТО е в цялостна бойна подготвеност, дали и българската войска е в бойна подготвеност? Давано ли е позволение за разполагане на непозната бойна техника у нас? Въвлечени ли сме в обстановка на война?

Днес се организира съвет на външните министри на Европейски Съюз, отдаден на проблема Русия – Украйна. Ние сме показани там от зам.-министър Ганчовска. Какво по-важно и кой по-добре от външния министър може да съобщи нашата тревога за това. С тези бойни кораби, туризма да го забравим. Това съобщи някогашният министър-председател Бойко Борисов и водач на ГЕРБ по време на брифинг.

" Ние към този миг не знаем дали може да се събудим в положение на война? В същото време имаме безмълвие ", добави той.

Защото до този миг сме чули три изказвания на Кирил Петков, на външния министър - остро, на военния - уклончиво, пита се Борисов.

" И в този миг моят астрален близнак - президентът на Румъния свика КСНС. Ние не знаем какво се случва. Можем ли да осъмнем в положение на война и да не знаем какво се случва ", сподели още водачът на ГЕРБ.

" Затова внасяме 59 подписа на народни представители при нужни 48, за изключително съвещание на Народното събрание. НАТО е в цялостна бойна подготвеност на нашата граница, ние като парламентарна република би трябвало да дадем явен мандат на държавното управление, да бъдем по-единни отвсякога и да отстояваме нашите ползи, да пазиме нашата сигурност ", добави водачът на ГЕРБ.

" В момента Европейска комисия предлага помощ за Украйна 1,2 милиарда евро. Дрънкат се оръжия на границата на нашите съседи. Когато се разхождат бойни кораби в Черно море, те ще се срещнат, тъй като то не е толкоз огромно, и завършваме с туризма ", предизвести Борисов.

" Кой върви на отмора, когато над него летят F-35 и вместо лодки, се разхождат бойни фрегати ", добави някогашният министър председател.

" Ние сме член на НАТО и бойната подготвеност на НАТО значи бойна подготвеност и за нас. Какво вършим ние? Правим се, че няма проблем, не го виждаме, не участваме в решението? Тотална интернационална изолираност ", заключи ръководителят на ГЕРБ.

Очаквайте детайлности!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР