ГЕРБ вече няма да приеме Асен Василев за финансов министър. Това

...
ГЕРБ вече няма да приеме Асен Василев за финансов министър. Това
Коментари Харесай

Деница Сачева: ГЕРБ вече няма да приеме Асен Василев за финансов министър

ГЕРБ към този момент няма да одобри Асен Василев за финансов министър. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ Деница Сачева от ГЕРБ.

„ Учудена съм от метода, по който може един човек да лъже така  без да му мигне окото (визира Асен Василев - б.р.). Сега разбрах обаче какъв е същинският смисъл на този израз “, разясни тя.

 

Първият мандат е неосъществим. Трябва да гледаме към втория, безапелационен бе той

Деница Сачева посочи, че първоначално договарянията са били градивни, като са говорили с сътрудниците си от ПП-ДБ по разнообразни тематики. „ Още първоначално казахме, че личността на Асен Василев е мощно спорна, както и че имаме изключителни запаси към него “, посочи тя.

 

Депутатът от ГЕРБ-СДС обаче призна, че има три островни целта , които са ги обединили с ПП-ДБ и това са Шенген, еврозоната и правосъдната промяна. Ето за какво договарящите от ГЕРБ-СДС са решили да одобряват въпреки всичко тримата противоречиви министри – на финансите, на Министерство на вътрешните работи и на правораздаването.  

 

Николай Денков уточни, че той самият не се е съгласявал да заема поста на министър по европейските въпроси

„ Споразумението в размер от 14 страници беше съвсем готово и това призна даже самият Кирил Петков. Имаше единствено три неща, по които спорим. Не се разбрахме на съответни периоди във връзка с службите, по съответен текст в Закона за правосъдната власт, както и по текст обвързван с отпадането на следствената загадка “, сподели още тя.

 

Според нея от ГЕРБ-СДС не са отхвърлили нищо, което е препоръчано от ПП-ДБ, а единствено са преговаряли за това, по какъв начин би трябвало да наподобяват съответните текстове. Тя призна също по този начин, че не е имало проблеми със състава на Министерски съвет , с изключение на в частта за министър на електронното ръководство.

 

Според ръководителя на Движение за права и свободи Иванов вижда, че не може да овладее правосъдната власт

 

„ Никога не съм водила диалози за поста на обществения министър Иванка Шалапатова . Аз не договарям за постове, на коит овече съм била “, съобщи още депутатът от ГЕРБ-СДС.

„ Тези 11 души, които са си подали самоотводи, те са министри сега. Те са хора, които бяха показани като специалисти. Съгласно декларацията те са поели ангажимент да са министри 18 месеца и те би трябвало да носят своята отговорност “, акцентира Сачева.

С връчването на първия изследователски мандат публично парламентарната рулетка се завърта

Тя описа още, че по време на договарянията всички са били без мобилни телефони, само че си е водила мемоари. Според нея всички имена, който Мария Габриел изчете при президента Румен Радев са били авансово контрактувани.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР