ГЕРБ тотално подцени всичко това, което се случи пред последната

...
ГЕРБ тотално подцени всичко това, което се случи пред последната
Коментари Харесай

Пиар експерти: ГЕРБ подцениха това, което се случи последната година

ГЕРБ тотално подцени всичко това, което се случи пред последната една година. Едностранната връзка от страна на премиера във Фейсбук беше, с цел да не му се задават въпроси. Няма друга причина. Политическите сили се пробваха да се окопаят и да си пазят електората. Партиите в Народното събрание не можаха да дефинират каква публика търсят. Не знаеха какво друго да кажат, с изключение на, че желаят да останат на власт. Това обявиха в ефира на Bulgaria ON AIR пиар специалистите Максим Бехар и Любомир Аламанов.
Двамата направиха разбор на предизборната акция и последвалите резултати от вота на 4-ти април. Изненади на изборите имаше като най-голямата е в лицето на "Има подобен народ " и Слави Трифонов, който се затвърди като втора политическа мощ.
Нямаше лидерски конфликт. Не се появиха водачите на партиите да дискутират между тях, нямаше мощни стопански послания, сваляше се прозореца на джипката и се раздаваха пари. Посланията бяха разнопосочни, изясни Бехар.
"Дбатът изчезна като информационен инструмент. Изчезна диалогът. В дребното опити се получаваше или гръмък скандал на битово равнище, който човек се срами да слуша, или четене на монолози, в които публицистите се опитваха да задават въпроси, а политиците не обръщаха внимание ", добави Аламанов.
"Проблемът беше, че като че ли партиите от предходния парламент не съумяха за себе си да дефинират каква публика търсят. ГЕРБ непрестанно се поставяше като дясна партия, само че посланията бяха като за централизирано систематизиране на финанси. Българска социалистическа партия се представяше като лява партия, само че посланията бяха извънредно десни, про-християнски с националистически уклон. Движение за права и свободи се представяше като демократична партия, само че гонеше своя електорат, който е малко по-различен вид. Патриотите напълно завиха в крайности, които и най-върлите им последователи не схванаха. По доста чудноват метод беше акцията. Самите партии не познаваха себе си или не знаеха какво друго да кажат, като се изключи че желаят да останат на власт, несъмнено ", разяснява още Аламанов.
Според Максим Бехар публицистиката е била на едва равнище в границите на акцията, изключително по време на дебатите - липсвали са съответни въпроси и остри реакции, които са присъщи за по-развити демокрации.
Относно триумфа на "Има подобен народ " Аламанов разяснява:
"Партията употребява напълно ресурса на доверие, което Слави Трифонов и екипа му бяха натрупали през последните 25 години. Сега изгребаха ози запас и хората гласоподаваха за тях. Какво и по какъв начин ще създадат никой не знае. Да мислят, тъй като времето не чака. Участвали са, спечелили са. Да ги забележим ".
"Изборът беше срещу всичко, което се случва през последните 15-тина години. Ако има печеливш, това е партията на Слави Трифонов. Против съм да се назовава чалгаджия. Чул съм от него толкоз възрожденски песни, колкото евентуално цялата изборна маса на Вътрешна македонска революционна организация взета дружно не е чувала или не знае. Трифонов в последна сметка е проводник на просвета, която не е единствено на масата. Тя е възрожденска, патриотична. Добре реагираха през цялата акция, защото те не са експерти, мъчно някой може да даде идея по какъв начин ще се развива стопанската система на България, какви заеми ще се взимат, по какъв начин ще се оказва помощ на бизнеса. Нека да ги забележим ", добави на собствен ред Бехар.
“Дано лекарите да не бъдат употребявани. Те, за разлика от футболисти и поп реализатори, имат действителна функционалност в сериозно значим бранш за страната ни. Епидемията няма да си отиде, тъй като сме имали избори. Силно се надявам те да играят значима роля в идващия парламент. Дали политическите сили ще ги послушат, или ще си играят своите игри, следва да видим”, съобщи Любомир Аламанов и добави:
“Политическите сили да не не помнят, че властта не им е дадена приор. Тя произтича от доверието, което хората са гласували”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР