ГЕРБ търси нови лица за кметове на София, Пловдив и

...
ГЕРБ търси нови лица за кметове на София, Пловдив и
Коментари Харесай

ГЕРБ търси нови лица за кметове на София, Пловдив и Бургас

ГЕРБ търси нови лица за кметове на София, Пловдив и Бургас. Това стана ясно от думи на водача на партията Бойко Борисов в Пловдив.

 

Запитан от локални медии дали партията ще издигне още веднъж Здравко Димитров за кмет на Пловдив, Борисов изясни, че двамата към този момент са се разбрали по този въпрос. " Довършва си градежа на стадионите, на детските градини и си остава в партията.Това сме го договорили с него. Така е и с кмета на Бургас, и с кмета на София ", отговори Борисов.

 

Йорданка Фандъкова и Димитър Николов са от най-дългогодишните кметове на ГЕРБ, знаци на ръководството на партията в локалната власт. Под тяхното управление двата огромни града бяха изцяло преобразени. Строителството на метрото стана запазена марка за Йорданка Фандъкова.

Кметовете на София и на Бургас бяха и зам.-председатели на ГЕРБ до май 2021 година Но Борисов регистрира уговорките им в градовете и ги разтовари от партийните задания.

 

Фандъкова е кмет на Столична община от 2009 година, когато на частични кметски избори смени на този пост Борисов, който тогава стана министър-председател. Досега тя е спечелила постоянните локални избори през 2011 година, 2015 година и 2019 година

Кметът на Бургас Димитър Николов е на поста непроменяемо от 2007 година и постоянно печели общинските избори с един от най-хубавите резултати в страната.

 

Пловдив е в ръцете на ГЕРБ от 2011 година Преди Димитров кмет на града бе Иван Тотев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР