ГЕРБ свиква днес Национално съвещание на партията. На форума председателят

...
ГЕРБ свиква днес Национално съвещание на партията. На форума председателят
Коментари Харесай

Ротация или избори?! ГЕРБ свиква национално съвещание

ГЕРБ привиква през днешния ден Национално заседание на партията. На форума ръководителят Бойко Борисов и управлението на партията ще показват плана за Споразумение за взаимно ръководство сред коалиция ГЕРБ-СДС и коалиция „ Продължаваме промяната-Демократична България “ до края на мандата на 49-ото Народно заседание. По време на Националното заседание ГЕРБ ще отговори на всички обществени въпроси и условия, сложени през последните дни от водачите на ПП-ДБ, оповестиха от партията.

Националното заседание се организира във формат: Изпълнителна комисия на ГЕРБ, народни представители на партията, регионални координатори, кметове на общини и региони, определени от ГЕРБ, общински и районни ръководители на партията.

Бойко Борисов даде краен период на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) за реализиране на съдружно съглашение. Той е 8 март, като ПП-ДБ ще имат два дни да решат дали да одобряват предлагането на ГЕРБ или не. Ако то не бъде признато, ще последват предварителни избори, предизвести Борисов.

Часове по-късно заявление на Борисов съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков разяснява, че поставените от Борисов периоди са " опит за бойкот на евентуалните договаряния за държавно управление ".

През последните месеци се появиха различия сред сътрудниците в ръководството. Първо ПП-ДБ изиска контракт за промени и сложи ултиматум - това или предварителни избори. След това ГЕРБ излезе със свои условия: сключване на съдружно съглашение или избори.

Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски разгласи, че поддържа дейностите на ГЕРБ.

Премиерът Николай Денков също разяснява, че групировката не желае предварителни избори, само че няма да се отклони от своите цели.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР