ГЕРБ свиква днес Национално съвещание на партията. На форума председателят

...
ГЕРБ свиква днес Национално съвещание на партията. На форума председателят
Коментари Харесай

Преди оставката на правителството: ГЕРБ се събира на Национално съвещание

ГЕРБ привиква през днешния ден Национално заседание на партията. На форума ръководителят Бойко Борисов и управлението на партията ще показват плана за Споразумение за взаимно ръководство сред коалиция ГЕРБ-СДС и коалиция „ Продължаваме промяната-Демократична България “ до края на мандата на 49-ото Народно заседание. По време на Националното заседание ГЕРБ ще отговори на всички обществени въпроси и условия, сложени през последните дни от водачите на ПП-ДБ, оповестиха от партията.

Националното заседание се организира във формат: Изпълнителна комисия на ГЕРБ, народни представители на партията, регионални координатори, кметове на общини и региони, определени от ГЕРБ, общински и районни ръководители на партията.

Бойко Борисов даде краен период на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) за реализиране на съдружно съглашение. Той е 8 март, като ПП-ДБ ще имат два дни да решат дали да одобряват предлагането на ГЕРБ или не. Ако то не бъде признато, ще последват предварителни избори, предизвести Борисов.

Часове по-късно заявление на Борисов съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков разяснява, че поставените от Борисов периоди са " опит за бойкот на евентуалните договаряния за държавно управление ".

През последните месеци се появиха различия сред сътрудниците в ръководството. Първо ПП-ДБ изиска контракт за промени и сложи ултиматум - това или предварителни избори. След това ГЕРБ излезе със свои условия: сключване на съдружно съглашение или избори.

Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски разгласи, че поддържа дейностите на ГЕРБ.

Премиерът Николай Денков също разяснява, че групировката не желае предварителни избори, само че няма да се отклони от своите цели.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР