ГЕРБ си създават частно министерство на транспорта „Срещнахме се с

...
ГЕРБ си създават частно министерство на транспорта „Срещнахме се с
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Заставаме зад исканията на транспортните фирми

ГЕРБ си основават частно министерство на превоза

„ Срещнахме се с представители на транспортни компании в България, чиито претенции поддържаме изцяло. Не стига, че са притиснати от пакета за „ Мобилност “ на Макрон, само че получават и спомагателен удар тук, вътре, в България, от държавното управление и от депутати от ръководещото болшинство “. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание.

Тя изясни, че става въпрос за импортирания Закон за Българската автомобилна камара, където ги принуждават да членуват всички. „ Тази камара да издава лицензите, а не, както до в този момент, Автомобилната ревизия.

Това е безусловно лобистки закон, който основава едно частно министерство на превоза. Хем страната абдикира от уговорките си, хем ги дава в ръцете на едно частно лице, което да ръководи целия този отрасъл. Досещаме се в чий интерес “, разяснява ръководителят на левицата. „ Настояваме незабавно ГЕРБ и тези, които са го подписали, да изтеглят този закон, тъй като ни беше предоставено и извънредно смущаващо доказателство – тази камара още не е основана със закон, само че едно лице, близо до властта, към този момент е запазило в Търговския указател името за регистрация.

Като представляващ тази камара е вписан Миролюб Столарски “, уточни Нинова. Тя акцентира, че от транспортните компании ще се чака да внасят по 1000 лева членски импорт. „ Става въпрос за 17 000 компании. Това е чист доход за няколко лица в страната от 17 млн. лева

Представете си за каква надменност става въпрос. Не стига, че външни решения в Европейски Съюз съществено заплашват съществуването на българския транспортен отрасъл, който е огромно перо в стопанската система ни, а и от вътрешната страна ги унищожават с това. Решението с камарата убива най-много дребните и междинни превозвачи “, сподели още Корнелия Нинова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР