ГЕРБ ще съгласува с Обединените патриоти новите назначения, заяви днес

...
ГЕРБ ще съгласува с Обединените патриоти новите назначения, заяви днес
Коментари Харесай

Борисов: Имам претенции към още министри, но ще говорим за това с тях

ГЕРБ ще съгласува с Обединените патриоти новите назначения, съобщи през днешния ден пред кореспонденти министър председателят Бойко Борисов. „ Имам хрумвания и оферти, претендентите ще бъдат от Политическа партия ГЕРБ, защото това е нашата квота по съдружно съглашение и по тази причина не виждам за какво би трябвало да координирам тези оставки. Назначенията, като едно съдружно държавно управление всеки от нас би трябвало да бъде склонен и да може да работи с тези хора. Става дума за двама вицепремиери, които са и отраслови. Имам искания към още министри, само че занапред ще се приказва за това с тях ", съобщи министър председателят.

Бойко Борисов акцентира, че в Политическа партия ГЕРБ всички експертни лица. Той акцентира, че в партията няма политици и специалисти, които извършват политиката й. „ В момента има много работа да се прави, вършим я, вървим напред, не мога да оставя големи старания години наред, които сме полагали, в това число и във Варна ", добави министър-председателят Бойко Борисов.

В понеделник несъмнено ще се срещнем с сътрудниците от Патриотичния фронт да обсъдим нови кандидатури. И по този начин. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на 11-ия летен университет на МГЕРБ под мотото. " Много работа имаме, доста работа вършим, не можем да слагаме под риск или под подозрение, поради даден човек, който и да бил той ", съобщи министър председателят.

„ Винаги съм казвал: „ Най-големият зложелател на ГЕРБ сме си самите ние ". Когато позволяваме неточности, доста хора ме съдят от партията, съм праволинеен. Никак не е елементарно. Това ми коства и бодърствуване, нерви, само че най-много всички хора, които отстраняваме в редки изключения, са фрагменти, които са израснали, работили доста, съдействали доста. В един миг би трябвало да се разделим, тъй като това е разликата сред нас и Българска социалистическа партия. Купувал народен представител избори, наричал хората дебили, по-късно няма значение. Предизвикал банкови рецесии – два пъти в мандати на Българска социалистическа партия падат банки. И в този момент: „ О, знамение ", съобщи Борисов.

„ Излиза Гечев и разяснява – този, който направи по негово време пенсиите 3 $ на месец. О, знамение. Като се разровим, се вижда, че на всички места, където ни породиха проблеми, скрити, спящи кафези, които сега предизвикат или основават напрежение. То незабавно бива взимано и коментирано. Какво значение има ръководството или властта, в случай че не правиш положително за хората ", добави Борисов. По думите му това, което сега и службите, и прокуратурата вършат по олигарсите би им се отразило и на тях. „ От 34% контрабандата на цигари, в този момент сега е към 5,1%. Само 2-3 месеца на служебното държавно управление със 120 млн. лева по-малко доходи в хазната. Къде са отишли? Не са ли при олигархията? При нас всяко тримесечие понижава фрапантно ", акцентира Борисов.

Оставките на тримата министри са персонален акт, сподели още Борисов. „ След като съм им ги изискал, откакто има направени пропуски и откакто имаме за жалост 17 починали. Още в неделя споделих, че ще бъда праволинеен и мисля, че в това би трябвало да се търси политическата воля и отговорност. Да, пет писма са изпратени до компанията да си оправи пътя, да, има строителен контрол, да, има приемателни комисии от над 20 души, само че в края на краищата когато е имало сигнали, че пътят е рисков, министърът е задължен да стои на пътя, в случай че би трябвало, и да предотврати произшествия. За това се носи политическа отговорност ", съобщи министър председателят.

Бойко Борисов разяснява и тематиката за наложително слагане на колани в рейсовете. „ Да, натискът на сектора, на лобитата, толкоз години да не се слагат колани, тъй като по-голямата част от рейсовете били остарели и това са спомагателни вложения. Няма повече взаимни отстъпки, няма да отстъпваме пред никого. Който желае да транспортира хора, ще смени седалките, ще влага и ще си направи рейсовете по този начин, както би трябвало. По-добре да няма екскурзия, да няма починали ", добави Бойко Борисов. По думите му на 3 септември следва внасянето на новия Закон за придвижване по пътищата, като сред първо и второ четене всичко това ще бъде направено.

По отношение на вътрешния министър Валентин Радев Бойко Борисов уточни, че методът, по който работи полицията на доста места, освен в Харманли, е тъкмо това, което не желае да вижда в институцията. „ Невинният да е отговорен с вмешателство на партийни водачи. Повече случая няма да го разясня, имам искания към работата и управлението от страна на министерството ", добави Бойко Борисов.

„ Колко години приказваме за коланите в рейса. Какво ни се дава отговор – сектора има 20 хиляди рейсове, не всички от тях са приспособени да имат колани, тъй като са създадени еди-коя си година. Питам - по-важно ли е да се отиде на екскурзия или да останеш жив. Тука Народното събрание се надявам да бъдете безапелационни във взимането на това решение. От 20 хиляди мога да станат 5 хиляди рейса. Който желае да вози хора, ще вложи пари и ще си купи нови седалки с колани, в случай че желае това да е рейс. Ако не желае, няма да има. Тези хора е по-добре да не са отишли на екскурзия, вместо това да се случва и тук не би трябвало изобщо да се разяснява дали са приспособими, дали сектора ще загуби. Ако искаш да караш, слагаш колани – това би трябвало да бъде неотложно направено от новия министър, това е едната част. Много се направи, само че не е всичко и не е задоволително ", съобщи още Борисов.

Той разяснява и новия орган, който следва да бъде основан, с цел да следи за пътната сигурност. „ Този орган дали ще е организация или комисия няма значение. Факт е, че трима министри дават отговор и това се е случило и се размива отговорността и, с цел да не се размива, ние би трябвало да си понесем тази политическа отговорност - че се е случило при нас и въобще не би трябвало да се влиза при тематиката, че и при другите се е случвало. Ама ние не желаеме да приличаме на другите, желаеме да сме европейска партия и като има проблем, да носим отговорност ", добави той.

За случая в Харманли, аз го видях. Въобще тук не желая да разясня участниците в него. Всеки има своето право да го преглежда по неговия си метод, безапелационен бе министър председателят. „ Питаха ме предходната събота, а аз не знаех. Гледах клипа. Това не е клип, а от видеонаблюдението в града – 6 камери. Гледах дейностите на служителите на реда, другите участници не ме интересуват. Около 45 минути мърлява работа. Идва една патрулка, вижда, чуди се, чак на 25-ата минута почват да обезпечават злополуката, идват други, отиват си. Отиват след това на оперативка с един инцидентно попаднал. Защо не попадна инцидентно от ГЕРБ някой, а водачът на Българска социалистическа партия? Как инцидентно попадна с нашите служители на реда, под дървото на седянка. След това на другия ден разбирам, че и на събор са ходили ", разяснява Борисов.

„ Министър Радев в оставка не може да си управлява хората, а различен ги управлява. Не може да ги вика на оперативки и да им задава дилемите, значи не се е старал. И по тази причина се носи отговорност. И най-после, милицията изкара почтения отговорен, а пък той несъмнено няма искания. Това ме връща фактически преди 90-а година ", сподели още Бойко Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР